Gissa om jag tycker om det här.
Rustikt, enkelt, lite rufft, citat, blomster och massor av spännande recept och bilder som går att ätas...med ögonen. Underbara matstilleben. Matkärlek.
Glutenfritt, organiskt och sockerfritt.
Jag är verkligen nyfiken på att förnya mig i köket Roost har verkligen fångat mig genom sina fantastiska foton coh ger mig kökslust. Kastanjersoppa, upp å nervänd tranbärskaka, crêpes på walnötsmjöl, kryddig ingefärskaka,
Till jul fixas det mycket mat i våra kök. Passa på att göra lite extra och ge bort.
Slå in och dekorerar fantasifullt och vackert i det som finns i lådor och skåp. Blir en personlig och verkligen fin julklapp. Bästa julklappen att få något hemgjort med julkärlek, kan jag tycka.
Min mormor gav oss sin hemkokade hjortronsylt i fina gamla konservburkar till jul som var gudomlig. Mamma bakade mandelmusslor som fylldes med vispgrädde och Yayas (mormor)hjortronsylt. Det var tider. Vet inte när jag åt hemgjord hjortronsylt senast. Alldeles för längesedan. Mina flickor har nog aldrig ätit sådan riktig riktig hjortronsylt som är plockad och kokad i norr. Stackars barn. I vår familj köper vi hjortronsylt och mandelmusslor från Gateau. Båda är riktigt goda, mandelmusslorna smakar nästan som vi bakat dem själva. En hemlighet till är, sedan min bror flyttade till Australien, att vi köper vörtbrödet från samma ställe. Min bror bakade vörtbrödet och ingen har vågat axla denna vörtbagarroll.
Den bästa dagen på julhelgen är juldagen tycker jag. Sover länge. Läser. Går i pyamas hela dagen. Tittar på mina och familjens julklappar. Äter när man får lust. Fikar. Dricker glögg. En promenad blir det försås. Njutningsdag. Vilken dag är din.
Så sant.
Imorgon vänder det. Nu blir det ljusare igen. Tills sommaren kommer hinner man testa nya recept och inspireraas av Roost. Alla bilder är från Roost kolla här.
Ha en skön onsdag.