tisdag 21 november 2017

RE-cyber ffrån 2013

torsdag 8 december 2011

Krydda

Det är viktigt att krydda alla former av recept. Krydda färsktKrydda torkat.


Krydda maten. Krydda livet. Krydda blomsterbuketten. Krydda julen.

Brilliant Event_5
Style me Pretty, såklart.

Krydda med och som SMP. Buntar med doftande rosmarin direkt på bordet. 


garden wedding
Lily of the valley, lavender,rosemary and SMP.
Små enkla bordsplaceringsbuketter fulla med doft. Krydd-chict.


Image #285304


Lavendel en masse.

Image #285315
Lavender by SMP.

 Ljuvlig brudbukett med lavendel-bouquet.

Image #285383

Meny med frestande lavendel-essens.

Image #285394

Nybakat med lavendel-touch.Förra december köpte jag enorma buntar med torkad lavendel som jag band blekröda vintage sammets band om. Buntarna fick ligga lite varstans med långa kanelstänger. Adventsljusstaken fick lavendel och kanel som dekoration istället för mossa och annat. Svensk-Provencalsk jul 2010. Lavendel hör inte bara sommaren till. Lavendel är en all- year- roundkrydda.Ibland är det så otroligt lätt att bli lycklig. Förra veckan fanns det rosmarin på snitt på Kaprifol Blomsterhandel. Någon vänlig själ hade tänkt på mig.  De kanske var trötta på att jag "slaktar" rosmarinen på kruka. Buntarna förbrukades snabbt. Älskar kryddor i buketter. Kryddvilt, vackert och doftande.


Det blev också många trevliga kryddsamtal med kunderna alltifrån lammrecept till ekologiskt kött. Fler kryddor på snitt röstar jag för.Jul för mig handlar mycket om kryddor och dofter. Saffran, stjärnanis, kanel, kardemumma, kryddnejlika, pomerans, kryddpeppar, kummin, lagerblad, ingefära. Julens kryddor kan gott och väl användas i blomsteruppsättningar och buketter. Jullek med blommor och kryddor. Blomsterförhöjande doftsensation.


En annan favorit bland "julblommorna" i snittkylen är klematisen. Piffar till vilken julbukett som helst. En krydda i min blomstertillvaro.

P.S Kryddströssel till nyårslammet här. Superbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar