fredag 14 mars 2014

Husdröm


De senaste veckorna har jag fastnat för ett program på SVT. "Husdrömmar" med Gert Wingårdh och Pernilla Månsson Colt som leder oss genom fram-och motgångar i olika husprojekt. Det som hade varit extra trevligt hade förstås varit en medverkan av en inspirerande trädgårdsdesginer. Blommor, trädgård, relationer och arkitektur är ju en spännande kombo.En husdröm för mig är ett riktigt beach-house någonstans. 


Slitet, ruffigt och havsnära.Perfekt operfekt.Det här magiskt coola strandhuset hittade jag på Fuerte Ventura förra våren och kände att här ville jag liksom flytta in. Jag hade så gärna velat kika in bakom den härligt råa blå dörren. Gissa om min fantasi skenande iväg.Men varje gång jag smög runt huset (blev några gånger) var det endast hundarna hemma.Jag undrar vad Gert Wingårdh hade tyckt om detta opretentiösa strandbygge. Inga enorma fönsterpartier, öppna supermoderna ytor, lyxiga material eller estetiskt tilltalande trappor


 Dock en absolut känsla för personliga & enkla detaljer.


Man tager vad man finner. Surfbrädor, badkar, rostiga bensinfat, båtar, kabelrullar....


I det enkla bor det vackra, som Ernst alltid vidhåller. Att grilla vid havet är det mysigaste jag vet. Svårare än så här är det ju faktiskt inte. Havsnära feta planteringar i nergrävda rostiga bensinfat. So me. 


För mig är det här ett drömhus med den ultimata trädgården med taggigt,  tjockbladigt, tåligt och förstås att ha havet precis intill husknuten.


Ett spartanskt, kustnära, barfotaliv är min grej. Hur ser din husdröm ut?


Jag måste ju ha en bil också. En lite skamfilad, nött, gammal och pålitlig jepp i havston. Min drömbil. So me. Det fina med drömmar är att de är helt gratis.

Enjoy.

Soliga varma tankar/ Sanna
2 kommentarer:

 1. Vill bara kika in och ge dig en kram och önska dig trevlig helg.
  Så här kommer den.
  Kraaaam
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jessica tusen tack. Ta hand om dig. Kramar Sanna

   Radera