fredag 28 februari 2014

Sportlovsrepris

söndagen den 4:e mars 2012

Vårtips

Wow. Solsken. Vår. Fågelkvitter. Igår.Åh, nej. Dimma. Frostigt. Mistlur. Idag. 
Typ aprilväder i mars! Skönt vårig miljö är det på Slottsträdgården Ulriksdal oavsett färg på himlen.   Ett av mina absoluta vårtips är ett besök på Slottsträdgården Ulriksdal, en av Stockholms blomstrande oaser. Här finner jag ro och inspiration. Det är balsam för min blomstersjäl.
 Trädgårdscaféets vegetariska lunchbuffé och bakverk är en smakupplevesle, en favorit och ett måste.  Cheesecaken dekorerade med söta rosa paulior lockade  till efterrätt denna gång. Mums. Annars är deras mjuka kardemummakaka mumma.Självplock av slottsträdgårdstulpaner för 7.90 kr/st. Mysig sportlovssysselsättning tyckte vi. För visst är det en sport att plocka blommor.
Ett stort fång Queensland ville vi plocka och skicka till vår stora prinsessa som gett sig ut i den stora världen på egen hand. Påväg mot Surfers Paradise, Gold Coast, Queensland, Australien. En symblolisk virtuell blomsterbukett till vår globetrotter.


Ha en skön söndag.

2 kommentarer:

 1. Hej min vän...
  Tulpaner är så ljuvliga :) De finns nu för tiden i så många olika färger och former... eller har det alltid varit så, jag vet faktiskt inte, kanske tänker på det mera nu bara... :)
  Njut av din fredag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej min vän,

   Det kommer nya sorter så gott som varje år. Både på lök och snitt. Skapar givetvis ett habegär. Du borde besöka Zetas Trädgård på hösten när vårlökarna kommer till försäljning...Kan berätta att det är som en riktig godisbutik fast mycket bättre för tänderna. ;)

   Kram och ta hand om dig.

   Radera