fredag 8 november 2013

Drömkåken

 Vi tog bilen en bit bort från havet på vårt höstlov för att fika. Det var som vi klev in i en sagovärld.


Ett dockhem för stora och små människor. Jag och minst kunde inte annat än att le. Vilket ställe. En känsla av att Pippi och Alice fått helt fria händer med hjälp av en färgburk -eller 4- och en hög med loppisfynd. Drömkåken inbjuder din fantasi till en dans. Min dröm är en riktig amerikansk porch. Drömkåkens veranda nuddade vid mina absoluta uteplatsfantasier. Här ville jag stanna, ha fest, sitta och läsa, ta ett glas vin i skymningen och här skulle mina framtida barnbarn älska att vara. 
Jag är väldigt förtjust i allt som är skogsnära, havsnära, naturnära. Tycker om det som är naturligt äkta, vackert och förgängligt. Det är rogivande. Men gud vad jag älskar att få en rejäl boost av något som är det totalt motsatta. Det är roligt, lekfullt, glädjande, konstnärligt, modigt och framförallt enormt inspirerande. 


En skön färgklick med lite kitsch mitt i det naturliga landskapet retar ögat. Det händer något och du blir uppmärksam. Balansen mellan flipp eller flopp-tacky eller snyggt- är hårfin. 


Men visst ger mycket lite mersmak!? 

"Vi vill göra människor glada! Här är allt snett och vint, inget är perfekt, en blandning av folk och saker i alla färger och former. Ingen kaka är den andra lik"
Vi -iallafall jag- hade en liten halleluja-moment bland smått och gott. Ett urhärligt ställe med trevlig och bra service. 


En riktigt god stund med Polly-kladdkaka och varmchoklad med vispgrädde. En och annan kaloririk njutningsmöjlighet skall man ta tillvara på. Hit kommer vi fler gånger. 


" Om du inte vet var du ska, spelar de ingen roll vilken väg du tar"  

Men ska du besöka Drömkåken föreslår jag att du håller rätt kurs. För hit vill du åka. Det ligger utanför Edsbro som ligger en aning norr om Norrtälje. Närmare bestämt Sättraby 159. Det ligger vid vägen och du kan inte missa drömstället, det syns.

Vi hade kunnat sitta här i timmar, men som Pippi säger till Tommy och Annika:

"Om ni skulle ta och gå hem nu...så att ni kan komma tillbaka igen imorgon. För om ni inte går hem kan ni ju inte komma tillbaka. Och det vore ju synd"
Jag tror jag skall försöka passa på att skapa färgstarkt även om jag försöker fylla min knopp med julidéer. Julen är för mig ganska traditionell, men visst smyger det in något här och var för att skapa spänning och locka till nytänk. 


4 kommentarer:

 1. Vilket underbart ställe!
  Energi och glädje kick :)
  Toppen tips av dig!

  Önskar dig en toppenhelg!
  Kram Jane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jane,

   Verkligen! Jag fick en boost. Blev euforisk av allt galet lekfullt. Vad härligt att du förstå och känner detsamma. Tack.

   Ha en skön novembertisdag

   blomsterglädje till dig
   Sanna

   Radera
 2. Vilket underbart ställe och vilket underbart talesätt
  " Om du inte vet var du ska, spelar de ingen roll vilken väg du tar" det ska jag ta med mig och föra vidare!!!! SÅ BRA.
  Ha en fin helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta,

   Helt sagolikt. Tänk att få vara Pippi i en timme eller två ;)

   Citatet är från Alice i Underlandet. En favorit :)

   Ha en underbar och spännande vecka.
   Kramar Sanna

   Radera