måndag 15 juli 2013

Recyber Monday

fredagen den 3:e juni 2011


Trädgårdsarbete

Igår var det hårt härligt trädgårdsarbete hela dagen. Känns i kroppen idag. Rena träningspasset. Grönt skönt pass. Mycket roligare att lyfta jordpåsar ute än vikter inne på gymmet. Såhär års iallafall.
Gödsla, räfsa, plantera, rensa, gräva, sopa, klippa, dela och möblera. Nu är det fint på sina ställen. På andra ställen är det vilt och fritt. Där får växter, träd och buskar leva precis som de vill. Ekorrar, koltrastar och andra små djur tycker  om det. Det fick bli favorit-i-repris i krukorna i år. Fjärilslavendel i mängder ("en masse"), dahlior och vita rosor. Jag gjorde som förra året - köpte billiga " morsdagsrosor" i mataffären, de blommade ikapp med lavendeln hela sommaren. Rosorna grävde jag ner sent på hösten i lavendellandet. De är jättefina och skall till att blomma redan nu.  


Kryddor har planterats i mycket gamla slitna terrakottakrukor. Rosmarin, basilika, timjan, persilja och förstås några vackra lavendel för färgens skull. En liten krukträdgård för alla sinnen, nästan. Ljuvligt. 


Fick ett tips av en kollega att plantera potatis i svarta plastkrukor.Dessutom balkongsmart. Fuskade lite och köpte potatisplantor som redan är 20-25 cm. Får se hur det blir. Svarta plastkrukor drar till sig värme och behåller den, det skyndar väl på potatisen skulle jag tro. Det ska bli spännande och gott. Nu hade jag hemskt gärna varit riktigt trädgårdschic á la Dolce&Gabbana bland vår lavendel, rosor och potatis. Schyssta workout-kläder gör själva arbetet mycket roligare. Lite opraktiskt med kilklackar förstås. Det fick bli vita träskor...de är inte längre så vita efter ett antal jordiga träningsår i trädgården. Annars var jag lika blommig och fin ;). Älskar snyggt trädgårdsarbete. 
" In my garden there is a large place for sentiment. My garden of flowers is also my garden of thoughts and dreams. The thoughts grow as freely as the flowers, and the dreams are as beautiful"

Ett litet minus med dagen var att jag hade glömt att jag börjat sommarens fönsterputs tidigare på morgonen. Får ta tag i det idag. Eller inte. Det är ju så fint väder. Det är en bra dag för hälsobringande trädgårdsträningen.

Happy friday.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar