fredag 19 april 2013

Kristi Törnekrona


När jag är ute på resande fot slås jag alltid av att de krukväxter jag egentligen inte är så förtjusta i här hemma kan vara så otroligt vackra. I klimat och miljö där de trivs och hör hemma skapar de verkligen ett Wow!Då lockar t.o.m Kristi Törnekrona mig att gå nära. En blomstrande rad med Euphorbia Milii längs en stenvägg drar verkligen blickarna till sig. 


Blodröda blomsterhuvuden på en stjälk full av törnen.


Absolut symboliskt.


När jag landar i mitt blomster-mood (var jag än befinner mig) berörs jag starkt av blommornas och växternas skönhet omkring mig. Kan inte hejda känslan av att jag tycker Kristi Törnekrona är sorgset vacker. I temperaturer där den hör hemma. Även om den trivs ypperligt i vår rumstemperatur och i direkt söderläge. Tålig. Skulle passa i mushuset. Men, nej, jag reser till där de blommar istället. Njuter på plats. 


Kristi Törnekrona kanske inte ger mig samma halleluja-flower-moment som ett  Lotus-ögonblick. Men ett litet blomster-wow. 
Foto: Bali 2012 av mig med Nikon.


2 kommentarer:

 1. Hej fina Sanna...
  Vilka underbara blommor.. Jag vet inte ens om jag sett nån sån innan :)
  Men vet du.. jag måste bara tala om, att när jag läser dina inlägg eller dina kommentarer hos mig så blir jag så himla glad.. Du känns verkligen äkta och ärlig... En känsla om att vi faktiskt skulle kunna va vänner på " riktigt" :)
  Ha en jättefin kväll med hela familjen samlad.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jessica min fina bloggvän <3

   Så snälla snälla hjärtliga ord. Kramar till dig.

   Radera