torsdag 6 juli 2017

My Love AffairDet är något som händer när strålarna träffar mitt skinn och ögonen bländas av det där klotet på himlen. Jag väcks från ett slummer. Väcks från det där tillståndet av att känna det grå som en stor fuktig yllefilt som tynger ner hela min existens. Stegen blir långsammare ju längre in i vintern jag kommer. 
Då när det känns som botten är nåd och jag skriker ut min ångest. Då händer det. Jag träffas av den första trevande svenska värmen. Jag blir lika kär varje gång. Hur kan jag glömma!? 
Sommaren gör mig hel. Det är på sommaren jag skriver. Jag fyller anteckningsblock, papperslappar,dagböcker med känslor, idéer och massor av ord. Jag rabblar och funderar. Skriver och vältrar mig i drömmar.
Jag fotar. Jag planterar. Jag plockar blommor. Jag dricker vin. Gud vad en förälskelse kan tända en gnista i en trött blomsterperson. Energin och endrofinkicken av en ren jävla romans är intensiv. Så vansinnigt underbart! Det bubblar i varenda ven.Den här sommaren är annorlunda. Vintern har varit tuffare. Den har varit råare mot mig än någonsin tidigare. Vår fantastiska trädgård med körsbärsträd, pioner, uråldriga äppelträd, aklejaäng, hemliga ställen, doftande rosor, mattor av funkia, allium planeter, dansande fritillaria, kärleksfulla löjtnantshjärtan, svajande lavendelhäckar är någon annans. Jag blundar och varje gång bränner tårarna....jag älskade mushuset. Min själ är kvar där. Mina fötter minns känslan av gräsmattan, berget med flagstången, pooldäcket och de supervarma stenplattorna. Ljuden av röster. Saknar den platsen så att det värker. 


Den här sommaren har jag en pytteliten balkong. Kontrasten är enorm. Myskänslan finns absolut bland doftande tagetes, vajande fjäderborstgräs, välsmakande basilika "yemenite", vitlysande gaura (sommarljus), trifolium , silvernjurvinda, söta luktärtor, yviga snötörel och pelargon "australe". Allt i en salig blandning. Allt är "leftovers" från vårens projekt. De som blev över fick flytta in på min lilla balkong i orten. Utmaningen är såklart att röran ändå skall kännas någorlunda rogivande. Dock kan en ny relation vara lite svår i början innan vi vet hur vi skall relatera till varandra. Kanske mot slutet av sommaren när det växt till sig i krukor, balkonglådor & andra kärl har vi fallit för varandra.


Tillbaka till My Love Affair. Den som är bortom sorg och förlust. Den som är oavsett slott eller koja. Den som tar mig med storm om och om igen. Jag blir aldrig mätt på ljuset även om värmen uteblir. Varje liten stråle är himlastormande. Passionen jag känner här och nu suddar ut allt ont. Det finns bara jag och sommaren. Vi älskar hejdlöst på blomsterängar, i mjuka gröna mossor i skydd av höga tallar och vid havet -där vågorna slår hårt mot Roslagens klippor så att ingen hör mina suckar av välbehag. 
Jag tänker svärma hela sommaren. Jag kommer uppvakta, förklara min kärlek, vara jobbigt klängig och njuta fullt ut. Jag fyller 53 på lördag. Det är ok att vara betuttad och barnslig även om jag blir äldre för varje sommar. Jag vill alltid ha det i mig. Böjelsen Att jag tänder och blir helt betagen nu! Juni. Juli. Augusti.

Jag är en flicka på sommaren. En kär & löjligt romantisk tonårstjej så fort jag får springa barfota. Hon får blomma nu.Jag bejakar mina inneboende tjejer. De är allihop fantastiska brudar. Coola, ödmjuka, söta, förtjusande och alltid kreativa.

Jag dyrkar min kärleksaffär med sommaren!


X O X O
Sanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar