fredag 13 april 2012

Skönt åldrande

Det är dagarna vi minns: repris! 2011-08-03

 

SkrynklorVallmons kornblad är likt vackert handgjort lite skrynkligt papper. Papaver...papper...Har alltid gillat vallmo. Farmor hade "vanliga" röda opiumvallmo i sina rabatter. De vackra skrynkliga balden fladdrade så fint i vinden från Ålandshav, tyckte jag. Jag samlade på frökapslarna. Planterade direkt i jorden som en liten flicka gör, fanns inget tålamod att torka och vänta.
Mina tjejer konstaterade när de var små: "Mamma, du har skrynklor i pannan?" Hmmm...sa jag. Jag var inte ens 35!Hmmm...tänker jag nu (över 10 år senare) "Skrynklorna" har nog blivit lite mer framträdande. Men vad gör det när de är lika fina och vackra som vallmons. Gillar ju vallmon."Her wrinkles shaping a sun that would shine each each time she smiled"

2 kommentarer:

 1. Jag har inte haft vallmo förrut men skickade efter ett par plantor så sent som i går. Sen ska jag så ettåringar också, pionvallmo.
  Ha en fin trädgårdshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nilla,

   Vilket härligt beslut att odla undersköna prassliga vallmo! Du kommer glädjas och njuta av dem när de vajar i vinden under solen. :) vackra skrynklor!
   Lycka till.

   Radera