fredag 20 januari 2012

Kvitter

Fågelkvitter betyder snart vår, iallafall för mig. Det är liksom det första riktiga vårtecknet när man får kvitter som sällskap på morgonpromenaden med vovven. Det kittlar till i kroppen på något sätt och livet känns med ens lite ljusare.Fåglar tycker jag bäst om i det fria.

 

Fågelburar utan fåglar är härliga ting. Den här rostiga, sagolika buren hittade jag på en loppismarkand i Nerja, Spanien ,för en del år sedan. Absolut otymplig att ta med sig hem med allt annat vi lyckats shoppa, men värt mödan. Buren har används  lekfullt, fantasifullt och flitigt till kalas, fest och annat.


Övrig tid hänger den i körsbärsträdet med en annan burklenod. Just den buren har inte samma spännande historia, ännu, som Nerjaburen. Men den börjar bli till åren (köptes långt innan min rostiga favorit) och har fått mer och mer patina av väder och vind på sin plats i körsbärsträdet. En bur till finns i vårt hem. En av döttrarna önskade under en tid ha en kolonialkänsla i sitt rum. Hon och jag förvandlade buren till en lampa. Fjärilar och fåglar sattes på utsidan. Den blev faktiskt rätt passande. Numer står den dock i källaren, dottern har bytt stil.

Buren får vara med ibland på uppdrag, här var den marschallhållare.
De som vill köpa den föreslår jag en resa till underbara Nerja.

I somras åkte jag och äldsta förbi en loppis påväg till landet och fick syn på en fantastisk och rustik fågelbur. Vi svänger in, för den "måste vi ju bara ha", men den var redan upptagen av någon annan. Papegojan som bodde i denna ståtliga bur.


Vintage Bird cage wedding decor
Härliga inspirerande burbilder Ruffled
Fågelburar är kul.

Vintage Bird cage wedding decor
Ruffled

Uppåt väggarna. Hängande i träden. Längs med borden.

Vintage Bird cage wedding decor


Som ljuspunkter i kvällsmörkret. Finns bara möjligheter om du har en fågelbur eller två.


Miss Gracie´s House visar den här härligt slitna buren.


Släpp fåglarna.

Bildkälla
Försök fånga blommorna.


Bildkälla

Blommorna får bestämma.

Bildkälla

Bångstyriga blommor som helst är fria. Fågelbur-chict.

Bildkälla med skön fågelbursinspiration.

Twitt...Twitt..Kvitt...Kvitt...Pip..Pip


Looking for Bird Cage Centerpieces :  wedding bird cage birdcage centerpiece floral flower decor Birdcage Flower Centerpiece2
Bildkälla


Kvitter. Blommor. Vår. Fågelbur. Lycka. Hurra!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar