torsdag 2 juni 2011

Kan det bli för mycket av paradiset...


Hamnade mer eller mindre av en slump i Pipa, Brasilien med några vänner.  Off-season=nästan inga turister. Det var vi och några till. Vilka stränder! Vilken charm! Vilka trevliga människor! En pytteliten by (cirka åtta mil från Natal). Även om Pipa bara hade en huvudgata fanns det fullt av härliga barer, caféer, resturanger och små surfbutiker. Maten var helt fantastisk och relativt billig. Vi delade på varmrätterna, en portion räckte gott och väl till två. Nästan till tre faktiskt. Köttet var superbt. Vi åt dagligen grillade räkor till lunch på de små strandresturangerna. De var urgoda.

Vi hann knappt skrapa på ytan på det som finns i övriga Brasilien. Man måste dit igen och vara där under en lääängre period. Många av de européer vi träffade var återvändare. Vi förstår varför. Hoppas ni också blir sugna och inspirerade nu. Antingen att åka dit eller att återvända. Enjoy paradise.


Tjusiga, exotiska och mysiga hotell


Caipirinha. Gillade jag redan innan jag kom till drinkens ursprungsland.  Gillar den fortfarande dock var den så mycket godare på plats. Kan ha varit miljön, kan ha varit att de serverades iskall på stranden i plastmuggar. Kan ha varit barhänget med byns surfare....jag vet inte. Något speciellt var det.


Vad går upp mot en hel kokosnöt och Lady Chatterleys älskare? Det är frågan.


Surfparadis. Ångerfull att jag inte testade, men vågorna var så himla höga i mina ögon....nästa gång är de nog inte fullt så höga...eller är det just det som är utmaningen...Från ovan


Strandbesökare


Milslånga vita stränder. Gick och gick, de bara fortsatte. Paradisstränderna.


Sydatlanten. Delfinvatten. Jag har aldrig upplevt så många delfiner, de hoppade och lekte överallt. Man såg delfiner flera gånger om dagen. De kom ganska nära stränderna och tittade upp ur det blå med sina nyfikna nosar. Härligt om man gillar delfiner.'

Vårt hotell. Mycket tjusigt.


Cachaca (brasiliansk rom), lime, rörsocker och en hel massa is. Behöver ju inte vara så komplicerat. Rakt upp och ner i 70-talsretro muggar av plast. Drickes helst med sugrör. Vuxensaft.


6 cl Cachaça

Dela en halv lime i klyftor
Pressa dem i glaset tillsammans med 1-2 cl sockerlag
Häll i spriten och servera med krossad is

Cachaça är ett destillat som görs av sockerrör.
Paradisdrink i paradiset. Inte så pjåkigt! Kan knappast bli för mycket.

Paradisbilder: S. Westien (kanske lite för många, kunde inte välja)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar