söndag 6 april 2014

Flashback Sunday

tisdagen den 23:e april 2013

Den lilla lilla gumman


Barndomsdrömmar blir verklighet.
Jag har ju blivit den där lilla lilla gumman som bor i det där lilla lilla röda huset med den lilla lilla familjen.


Min mamma och pappa fick läsa denna saga om och om igen. Jag kunde den utantill. Jag älskade bilderna. När bläddrar i boken nu är det ju nästan så vi har det i vårt mushus.  Den lilla lilla pallen, det lilla lilla blå bordet, den lilla lilla stävan å en liten liten blå stol finns också. En sak till som jag upptäckte idag när jag tittade på bilderna.
 Kolla på den lilla lilla fönsterbrädan: en gammal anjoviskonserv som blivit planteringskärl för en krydda eller liknande och en terrakottakruka på ett udda porslinsfat.

Ett älsklingsfynd från min mammas hemtrakter. Örnsköldsvik.
 Så himla sagorätt. ;) Återbruk. Reuse. Recycle.Omedvetet har jag skapat en saga. Kan det vara så att min första bilderbok av Elsa Beskow har präglat min stil, tycke, smak och kärlek till det svenska sommarklassiska. Den ombonade och hemtrevliga Carl/Karin Larsson-känslan. En faluröd stuga med vita knutar. Med blommor som klöver, pelargon, ringblomma, prästkrage och solros. Träd som björk, videung och äpple. Och alltid, ALLTID, sommar. Visst lockas jag av trender men min grund är nog väldigt gammalmodig. Tantig. Rustik. Handarbete. Safta. Sylta. Baka. Kaffe i koppar på fat. Jag tycker om egen stil. Jag älskar när du upplever att uttrycket verkligen är personligt. Ditt eget. Du har kollat in men gjort det till ditt. Den historia du vill berätta.   Det jag aldrig tyckte om och tyckte var så fruktansvärt ledsamt var slutet. Det var ju liksom inte "happy" Tyckte så synd om katta som schasas ut bara för att den drack lite lite mjölk i den lilla lilla skålen. Hur farligt kunde det ha varit. Men det här händer faktiskt mushuset också, bilden överensstämmer med vår nu-saga. Katten (som sade mjau) är förstås en hund (som säger voff) som gärna hoppar upp på både bord och bänkar för en mumsbit av olika slag. Kan hända att den här lilla lilla gumman har höjt rösten. "Schas" är inte ordet jag använder kan jag säga.I ett sagohus skall det förstås drickas ur sagomuggar. Nu kan jag önska mig dessa till min födelsedag. Elsa Beskow-muggar. Design Catharina Kippel för Design House Stockholm. De släpps i juni alldeles lagom innan min födelsedag i början av juli. Vilken lycka.


Även om jag redan har stor samling sagofavoriter i mina köksskåp, så får absolut Beskow figurerna plats bland Pippi Långstrump och Mumintroll. Jag gillar att börja dagen med en saga efter humör. 


Ett av mina älsklingscitat. 


Nu håller 3 nya sagor på att "skrivas". Stor har redan lämnat mushuset. Mellan är på väg ut i världen. Liten är kvar sålänge. Jag älskar mina prinsessor och har en del av deras berättelse på väggen i trappan till övervåningen. 


När ni läser det här inlägget har den lilla lilla gumman packat väskorna och gett sig ut på resa. 

Vår sagorätta arbetsplats. ;)

Under veckorna jag är borta har jag blandat gammalt och nytt. Du kan fortfarande komma in och dela min värld. Se min värld som en bilderbok. Bläddra och stanna till där du känner dig hemma- där du vill betrakta och fundera en liten längre stund. Jag blir så glad om du lämnar ett litet litet fotspår efter dig. I det lilla lilla kommentarsfältet.


Om du blir väldigt nyfiken på vad jag håller hus följ Sannas Värld på Instagram "Sannas Varld" och vill du inspireras av det som inspirerar mig finns Sannas Värld också på Pinterest "Sannas Varld". Välkommen.

Hej så länge. Ta hand om Er. Kolla in en sagodukning på samma sagotema här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar