torsdag 12 april 2012

Själsigt återbesök


Det finns några platser som jag återvänt till flera gånger. Platser som jag aldrig blir riktigt klar med. Platser som känns i själen. Platser där allt faller på plats. Platser där jag känner att jag vill stanna.


Bildkälla

Gudarnas ö. Den vänliga ön. Bali. Är en sådan plats.
Jag har sammanlagt tillbringat månader av mitt liv på den sagolika plats. Jag har upplevt detta paradis på tre olika sätt hittills. Har jeepat runt ön i en vit Zuzuki med vänninan.

 Har varit på tu man hand med kärleken. Bott i romantiska hyddor , spelat backgammon i sken från levande ljus, badat på öde stränder, njutit av solupp- och nedgångar.Har varit med hela, hela familjen. Med bus i pooler, upptäckarglädje, barnsliga äventyr och goda familjemiddagar. Vi passade på att fira makens jämna födelsedag samtidigt som vi hälsade på min syster, som för tillfället jobbade på ön.

12 år har gått sedan sist. Alldeles för längesedan. Nu är det dags för ett själsigt återbesök. Skall uppleva Bali på ett fjärde sätt. Yoga och meditation i Ubud. Sammanstrålar samtidigt med min äldsta dotter som är ute och reser i världen. En egen eat, pray ´n love-resa.


bildkälla


Medan jag är ute i världen så kommer Sannas Värld bjuda på repriser. Favoriter från bloggåret som gått. Lite småplock från det som varit. Återanvändning av tidigare material. Re-cyber.När jag återvänder hoppas jag att jag har fina digitala bilder att bjuda på. Mina tidigare Baliresor har gjorts med min gamla systemkamera. Pappersbilder har förstås en massa charm, glädje och värme.

Ha det så gott. Njut av den nalkande våren.

Vi hörs.
Sanna

4 kommentarer:

 1. Så underbart det låter!
  Tyvärr flyger inte min make så vi kommer inte så långt som BAli.
  Jag får "nöja" mig med en vandringsresa till Cinque Terre om några veckor!
  Ha det riktigt gott och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju också helt fantastiskt! En liten italiensk pilgrimsresa. Kan tänka mig att det blir sagolika bilder framöver. Jag skall försöka öva lite. :)

   Tack. Och jag önskar dig och din man Go tur! :)

   Radera
 2. Rackarns så underbart det låter. Nu blev man allt lite avis här i regn och kyla.
  Men avundsjuka är inget bra tillstånd, så istället sänder jag en massa varma blomstertankar till dig medan du tankar i dig värme och meditation. Njut njut njut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej rara Margareta,

   Alltid rara hälsningar! Att avundas är inte ett dugg farligt. :) och inte när man säger det "rakt ut" och direkt. Då finns det ingen bakomliggande missunnsamhet. Du vill
   Ju bara följa med och dela en blomstrande resa.:) En blomsterresa till Gudarnas ö vore inte så dumt. Här vördar man ju sina gudar med offerblommor hela dagarna. :) Vi kanske också skulle inspireras av denna sed. Hustomten önskar sig säkert blommor nu till våren. :)

   Tusen tack igen för din njutningsfulla hälsning. Jag nyper mig i armen flera gånger om dagen för att påminna mig själv att jag faktiskt är vaken. Det är en dröm att få vara tillbaka.

   Ta hand om ditt blomsterjag.

   Radera