torsdag 9 februari 2012

KollegaBlomsterbud till mig!? Det är ju helt fantastiskt att få blommor hem till dörren.
 Jag fick blommor hem till dörren förra veckan av en fin kollega. Med echeveria, min favvo i buketter, California Syle. Peach avalanche, snitthyacint, klematis, ranunkel och green bell (härliga weeds). Vilt, vackert, perfekt och operfekt.  Min kollega hade fångat mig i en bukett. En Sannabukett. Tack och Kram T.
Jag och min kollega har ett härligt kreativt utbyte. Vi har skapat av "gamla" hyllvärmare som legat på lagret i år och dagar, ingen har tagit hand om det. Blandannat "fågelbon" (bukettsreden), minns inte ens när de var sådär riktigt på tapeten. Typ sent 90-tal. Men oj, vad vi gick igång med dem. Kompakt, vilt och skönt med rosor, echeveria, ranunkel, nejlikor, deco-x, hyacint, anemon. Fantasin har inga gränser. Sålde slut på alla snabbt. Det blev ett gäng nya till butiken från mässan. Gillar dem faktiskt. De funkar och blommorna håller sig länge i sitt hemtrevliga mysiga bo. Jag plockade isär min bukett igår efter en och en halv vecka. Några av skönheterna står sig fortfarande. 1 ros och 2 ranunklar lever vidare i egna små vaser. Och en sak till. Det Är möjligt att blanda olika blommor som egentligen har olika behov. Hårda, mjuka, mellan stjälkar ,inga problem. Bytte snitt och vatten varje dag bara. Använde Kallt vatten! Ooops. Rosorna gillade det.Vår mellanflicka skulle på en gymnasieuppsättning av musikalen RENT där en av hennes äldsta "små" vänner medverkade. Såklart ville ju hon ha med sig blommor. Dottern ville ha något enkelt. Mamma något symboliskt. Det blev  en bukett med lavendellila och rosa svenska tulpaner inslagna i tidiningspapper (SvD:s kulturdel) och med möbelband och spets i toner av grönt. Rufft, bohemiskt och kulturellt. Dottern var jättenöjd, M hade blivit både förvånad och väldigt glad över att fått överraskande blommor på scen efter föreställningens slut. Plus: -Mamma, det var den finaste buketten av alla!
Lyckat och glatt teamwork av mor och dotter.

Tänk vad mycket glädje blommor skänker. Skicka en bukett till någon, bara för att. Jag kan bara utgå från mig själv. Guuud vad glad man blir!

Ha en blomstrande torsdag.

P.S Tips: man behöver ju inte använda sig av blomsterbud om man bor i närheten. Då kan man ju smyga dit med den väl inslagna buketten och hänga den på dörren själv. Busring på dörren och spring därifrån, vetja. Eller lämna den på vännen/kärlekens/sonen/dotterns/föräldranas arbete i hemlighet om det går. Det finns bara möjligheter när det gäller att uppvakta. Har någon fler tips. Tar tacksamt emot.

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara blomsterbilder du visar i dina inlägg. Ja man kan "skicka" blommor på flera sett....en skön överraskning.
  Nu lägger jag in dig i mina favobloggar under Trädgård..Din blogg gillar jag verkligen. Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria,

   Guud vad härligt! Det är alltid värmande med människor som finner blomsterglädje i min värld.

   Du är välkommen.

   Ha det bäst.

   Radera
 2. Hej Sanna
  Härligt operfekt perfekt bukett. Blomsterreden har vi köpt en en mängd av. De är helt perfekta, nästan lite fuskiga att använda.
  Gillar SvD-inslagningen och så har de bra helgkorsord.
  Blomsterkramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M,

   Bara möjligheter med reden. Det är kärlek. :)Ni kommer sälja slut på dem snabbt. Lite härligt operfekt perfekt. Med en touch av ull. :)

   SvD gör min dag. Vid frukostbordet och i blomsterskapandet. Korsordet är alldeles för svårt. Kör Sudokon:)

   Ha det skönt i Holmsund.

   Radera