fredag 3 juni 2011

Trädgårdsarbete

Igår var det hårt härligt trädgårdsarbete hela dagen. Känns i kroppen idag. Rena träningspasset. Skönt pass. Mycket roligare att lyfta jordpåsar ute än vikter inne på gymmet. 

Gödsla, räfsa, plantera, rensa, gräva, soppa, klippa, dela och möblera. Nu är det fint på sina ställen. På andra ställen är det vilt och fritt. Där får växter, träd och buskar leva precis som de vill. Ekorrar, koltrastar och andra små djur tycker  om det.



Det fick bli favorit i repris i krukorna i år. Fjärilslavendel i mängder, en masse", dahlior och vita rosor. Jag gjorde som förra året köpte billiga " morsdagsrosor" i mataffären, de blommade ikapp med lavendeln hela sommaren. Rosorna grävde jag ner sent på hösten i lavendellandet. De är jättefina och skall till att blomma redan nu.  

Kryddor planterades i mycket gamla slitna terrakottakrukor. Rosmarin, basilika, timjan, persilja och förstås några vackra lavendel för färgens skull. En liten krukträdgård för alla sinnen, nästan. Ljuvligt.

Fick ett tips av en kollega att plantera potatis i svarta plastkrukor.Dessutom balkongsmart. Fuskade lite och köpte potatisplantor som redan är 20-25 cm. Får se hur det blir. Svarta plastkrukor drar till sig värme och behåller den, det skyndar väl på potatisen skulle jag tro. Det ska bli spännande och gott. 



Nu hade jag hemskt gärna varit riktigt trädgårdschic á la Dolce&Gabbana bland vår lavendel, rosor och potatis. Lite opraktiskt med kilklackar, fick bli vita träskor...de är inte vita längre. Annars lika blommigt och fint. Älskar snyggt trädgårdsarbete.

" In my garden there is a large place for sentiment. My garden of flowers is also my garden of thoughts and dreams. The thoughts grow as freely as the flowers, and the dreams are as beautiful"

Ett litet minus med dagen var att jag glömt att jag börjat sommarens fönsterputs tidigt på morgonen. Får ta tag i det idag. Eller inte. Det är ju så fint väder. En bra dag för trädgårdsträningen.

Happy friday.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar