lördag 28 maj 2011

Störtskön

 Häromdagen hade jag en konsultaion med en urskön blivande junibrud. En lång mörk skönhet med skön känsla för sitt stundande bröllop. Platsen är ute på Eckerö mellan skog och hav.

Ett föjle med tärnor, sju stycken, och alla med klänningar i olika naturnära färger. Urskönt! Bröllopets genomgående tema är naturkänsla med havstänk.

 Bruden hade en redan klar bild hur hon tänkt sig sin bukett. Hängande, relativt symetrisk med en "touch of wilderness". Några stänglar av vita orchidéer, phalenopsis, slingor av murgröna och achmilla (daggkåpa).  För att få in riktig naturkänsla ville hon ha några knotiga kvistar trollhassel. Skogskön.


 Vi diskuterade fram och tillbaka vad som skulle passa till alla tärnorna.  Föreslog att deras buketter kunde vara något helt annat än det som hon valt till sin bukett. Frågade om hon kunde tänka sig luktärtor, de är sköna för doftsinnet. Alla sinnen skall tillfredställas. Undrade om hon kunde tänka sig att tärnorna kunde ha olika färger på sina små buketter som skulle passa deras respektive klänningar. Bruden var lite tveksam till att ha olika färger dock gillade hon blomidén. Det blir vita luktärtor till alla 7. Med en känsla av att de är handplockade av tärnorna påväg till kyrkan. Det kommer att bli ett störtskönt junibröllop.


Orchidéer och jag haft lite av ett svårt förhållande. Har tyckt att de varit väldigt pretentiösa, liksom för mycket. Har ändrat mig! Är inte sämre än så. Används de på ett fint sätt är de skira. De är fjärilsliknande. Fjärilssköna. Gillar dem, bara de inte blir för dominanta.

 De är faktiskt roliga att jobba med. Det blir till en lek att hitta nya sätt. Sist jag använde dem gjorde jag nya "stjälkar" till blomman av ståltråd och floratejp. Virade ståltrådsstjälken runt ett fåtal andra blommors själkar så att orchidéblomman hamnade lite över den andra blommans huvud. Det såg ut som små fjärilar. Resultatet blev riktigt lyckat.  


Tycker dessa brudkonsultationer är himla roliga, det blir ett dynamiskt möte varje gång. Alla är olika och det är ju störtskönt.

Ha en störtskön lördag.

Foto: S. Westien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar