måndag 20 april 2015

Re-cyber Monday

fredag 22 mars 2013

"Peace" of cake


-Men vad skall du med en så ful tårta till!? Den ser ju ut som en stor äggula! sade min dotters kollega när jag hämtade min beställda gula odekorerade prinsesstårta från Gateau. 


-Den kommer bli fin. Jag har en plan. :) En snabbfixad tårtvision.


 Jag gillar ju olika sorters band & spets, ord och blommor. Vilket jag gärna kombinerar på något sätt. Mina vårlökar (pärlhyacinter och tête-a-tête) i fönstret och min bordsdekoration med penséer fick dela med sig av sina sköna blommor. Med hjälp av ståltråd fäste jag blomma för blomma, stjälk för stjälk. Glöm bara inte att ta bort dem vid servering. Varken gott eller bra att äta/svälja en bit ståltråd. 
Min far fyller år på vårdagjämningen den 20:e mars. I och med vinterns fortfarande ganska hårda grepp kände jag för att ge något soligt och blommigt. Och gult.


Flower Power eran är en del av min pappas ungdom så varför inte lite Peace and Love på födelsedagen.Jag älskar överraskningar själv och av den anledning älskar jag även att överraska. En söt liten tårta är väl en alldeles underbar present vid alla tillfällen. 
För mig är detaljerna viktiga. Det där lilla extra. Pricken-över-i:et. De där knappt märkbara detaljer men genomtänkta. 

Att fylla tårtkartongen med lösa rosblad och blommor gör öppnandet ännu mera njutbart.
Både för mig,som fortfarande är som ett förväntansfullt barn när mina presenter öppnas och för mottagaren som öppnar och överraskas. Gillar en helhet. En tanke. Visst ser det jättefint ut. 


                           

Med den extra lilla detaljen som rosblad och blommor i tårtkartongen har du dekorationen med dig för vilket fat som helst. Jag tycker att man skall täcka kartongbiten tårtan står på. Den är inte så rolig i mina ögon. Flower Power tårtan blev som en härlig kontrast till pappas tidslösa klassiska köksinredning Carl Malmsten, Iittalla, Ph-lamp. Just nu är han, omedvetet, så helt rätt. Hipster-morfar som tjejerna säger.  
När man når en  viss ålder är antalet ljus inte så viktigt. Dock måste ett ljus blåsas ut efter vi sjungit födelsedagssången på danska. Det har blivit en tradition i vår familj att efter vår vanliga Ja-må-du leva sjunga den danska födelsedagssången. Det var något min syster införde på skoj efter att i år jobbat utomlands för Spies. Det blev ett fint och uppskattat födelsedagsfirande. Vi fick en jättegod middag och pappa fick blomstrande tårta, blommor och paket.

                            

Om du vill göra det enkelt men ändå få en personlig touch på din tårta: Allt som behövs är en odekorerad tårta av valfri färg och något att dekorera med. Beställ helt enkelt en odekorerad tårta på ditt närmaste konditori. Jag beställer alltid på Gateau, om jag inte bakar själv förstås. Gateau finns lite varstans i Stockholms-området och även i Malmö med omnejd. Deras prinsess är god. Även om jag denna gång tyckte det var lite mycket sylt. När du hämtat den färdig och perfekt är det bara att låta fantasin flöda. Dekorera precis som du vill. Färska blommor är dekorativt och kan skapa en otrolig skön känsla för vilken årstid som helst. Det finns massor av färdiga ätbara dekorationer i dagligvaruhandeln och på nätet. Panduro säljer en hel del, blandannat sugarpaste som är lätt att arbeta i. Jag gillar också att använda marispan. Hushållsfärger finns i alla möjliga fina färger idag. Glöm inte fina band. Eller varför inte barnens leksaksfigurer. Som sagt det är bara fantasin som sätter dina gränser. Lek och ha kul. Lycka till.


                           

Det är ok att fuska vid behov. Det är en "piece of cake" att fixa en blomstrande Peace-cake. 

2 kommentarer: