onsdag 7 januari 2015

Färg. Rörelse, Känslor.

Jag fick influensan. Så otroligt tråkigt när jag skulle varit ledig och hunnit med massor av bra saker. Jag har varit grymt hängig och nästintill orkeslös. Men nu börjar jag känna att det pinglar lite i knoppen. Äntligen efter 2 veckor. 

Det har faktiskt varit lite bra att vara sängliggandes. Det har funnits massor av tid till läsning, filmtittande och inspirationsspannande och allmänt funderande över det kommande blomåret 2015.


Jag har bestämt mig för att inte gå på Formex nästa vecka. Jag har numer möjligheten att välja bort då jag inte behöver fylla på något varulager. Som är en väldig tur. Det finns sällan mycket nytt under Formex-himlen. Återbruk av olika material, var sak har sin plats, nordiska pasteller, folklore, traditioner, mix & matcha och starka färger. Det var känslan, kontentan av- och det jag plockade ur av att bara bläddra genom katalogen. Absolut inget fel på något. Gillar det. Men inget nytt. Så jag hoppar Formex. Jag vill inte förblindas av det som andra har bestämt. Jag blir nog påmind och influerad ändå genom vanlig media, sociala medier och mina fellow blomstermänniskor. 


Bild här
Jag pumpar mitt blomsterhuvud med egen känsla och trendspaning istället. Finner min egen blomväg. Saker och bilder som ger mig energi att skapa nytt. Tänka lite längre. Lite galnare. Bli ännu modigare.Jag är en stor fan av Carin Rodbjer. Jag gillar hennes tankar och idéer bakom sitt modeskapande. Förutom att hon finner inspiration i konst, musik, litteratur och film. Söker hon impulser i starka personligheter med starka egna ideal. Kvinnor som lever efter sina egna regler. De som väljer eget. Vågar stå upp och ut. Jag gillar stilen som är helt ålderslös. Elegant. Cool. Klassisk. Nytänkande.Bild här

När jag låg här och scrollade upp och ner bland de jag följer på Instagram får jag upp "rodebjerofficals" bild. Jag vill upp och skutta av glädje direkt. Precis det här inspirerar mig. Det här blir jag rysligt glad av. Jag skrattar. Vill dansa även om jag har huvudvärk och hostar vid minsta rörelse. 


Bild här

Nick Cave. Performancekonstnär. Det här är något helt galet härligt. Uppiggande för en influensasjuk blomstermänniska. Jag tycker det är spännande med performanceart. Konsten blir påtaglig, levande och det befinner sig här i tid och rum. Oftast kliver man utanför ramarna och utmanar omgivningen på ett eller annat sätt. Gillar det. Jag önskar mer galna blomsterperformance som lockbete på mina arbetsplatser. På stan. 

005Nick Cave
Bild här
Installationer som lockar till nyfikenhet och lust att vilja vara delaktig. Tror många i min bransch är lite försiktiga med sina snittkylar och vill inte "slösa". Men jag tycker tvärtom skapa stort, roligt och härligt i skyltfönster och butiker. Tänk vad en annons kostar i en stor dagstidning eller ett magasin. Det här ger mycket mer. Överraska med något nytt varje vecka jag lovar att det blir en blomstersnackis. Kära kollegor våga tänja på gränserna det är utvecklande och nyskapande. Ha kul!


Lekfullt. Lustfyllt. Kraftfullt. Det här ger mig blomstervingar till min kreativa blomsterpersona. Så här vill jag att mitt blomsterliv 2015 skall vara!

Livligt. Hoppfullt. Skojigt. Tokigt. Konstnärligt. Skrattretande. Humoristiskt. Modigt. Annorlunda. Föränderligt.


Jag önskar färg, rörelse och känslor i min blommande värld. Nu har jag sått spirande härliga glada nyfikna frön som bara vill upp, ut, blomma. Jag vill skapa vildare, rörligare, vansinnigare, synligare. Jag vill att mina medblomstermänniskor skall uppfatta & känna blomsterkraften med alla sina sinnen. T o m höra "bloomsen". Uppfatta den historia som viskas. Nu kör vi 2015! 


Nick Cave, Soundsuit #5
Bild här

 Läs mer om Nick Cave och hans reuse suits/ sound suits här. 

3 kommentarer:

 1. Hej Sanna
  Vilka härliga och inspirerande bilder :)
  Men är det inte så... att när man är lite ledig och kroppen får ta igen sig lite så är den också mottaglig för virus... Typiskt!
  Ha en mysig helg.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Häftiga bilder :)) Hoppas du mår bättre nu! Trevlig helg! //Victoria

  SvaraRadera
 3. Ever wanted to get free YouTube Views?
  Did you know you can get these ON AUTO-PILOT AND TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

  SvaraRadera