söndag 29 december 2013

Flashback Sunday; Rätt 2014???

tisdagen den 1:e januari 2013

2013


Gott Nytt År. Välkommen 2013.


Nyårsdagen är en dag då jag tar det väldigt lugnt. Dock kände jag, här på eftermiddagen, att jag skulle göra något halvvettigt och möjligt något halvnyttigt med dagen. Sortera högar med magasin av alla de slag kändes lagom för ett trött huvud. Mode. Resor. Inredning. Hälsa. Mat. Skvaller. Ekonomi. Antikt. Foto. Trädgård. Blommor. Magasin från när och fjärran. Från förr och nu. Tror vi täcker in det mesta av familjens intressen på golv, i bokhyllor, i fina korgar, i ärgade kopparbyttor och i vackra lådor.

                                                      
Längst ner i en hög hittade jag en "urgammal" Min Trädgård från 2003. Varför sparade jag den? Kanske för att det var ett nummer med en av mina blomsterpassoioner. Helleborus. Julrosen. Flera sidor fulla med olika sorter och råd.Nja, ändå kanske inte. Det fanns måhända en annan anledning....


"Möt det nya året med blomsterdekorationer i frostiga färger. Floristerna Titti Näslund och Sanna Westien visar hur du kan göra fina blomsterdekorationer till nyårsbordet och andra vintriga fester."

Ah, det var ju jag. I början av 2003 gjorde jag och en fellow co-florist ett inspirationsrepotage för Din trädgård. Det publicerades sedan närmare jul och nyår.


                                             

Efter någon månad av planering, blommig brainstorming och skapande.


Fotades det hela i mushuset.

Champagneglasen är desamma
 som på översta bilden.(2013) Kosta håller i längden.                                                  
Chockrosa och hyacintblått. Funkar fortfarande. 2013.Söta små servettringar av brudslöja. Känns som de är lika aktuella idag. Nu när brudslöjan andas vårluft igen. Den har blivit lite underskattad på senare år  även av mig. Jag har ändrat mig. Gillar den på "rätt" sätt. 
Steg för steg. DIY. Fint till alla säsongers bröllop och fester.
 " Denna bukett innehåller hårt bundet björngräs med ett silversnöre virat runt midjan. Istället för blommor har arrangemanget dekorerats med pärlor, silver stjärnor och hyacintblommor. Eftersom buketten är tvärt avskuren kan den stå av sig själv på ett fat med vatten. En hög med isbitar dekorerade med hyacintblommor på fatet blir pricken över i:et. Till den här buketten går det åt 3-4 buntar med björngräs från blomsteraffären. Pris cirka 200 kr. Olika typer av pärlor går att hitta i blomsterbutiker, sybehörsaffärer och hoppyaffärer"

" För Titti och Sanna går blommor och inredningsprylar hand i hand."
Nyproduktion och återbruk med härlig doft.

                             

2003 känns fortfarande ok. Känner att jag fortfarande kan stå för det här. Hyacinter, gräs, starka färger, isigt,  ranunklar, brudslöja, körsbärskvistar, porslin och glas.Känns lekfullt, påhittigt och fantastiskt kul. Så 2013.

                            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar