tisdag 15 november 2011

Stapelbara

Precis som barvagnen är blomsterborden tillbaka. Jippie.

Marble 4420, 4500 kr på Svenskt Tenn
Stapelbara blomsterbord  i metall och körsbär. Formgivna av  samtidsdesigner Monica Förster, som fått flera fina utmärkelser genom åren för sin design, och guldäggetvinnande formgivaren Björn Kusoffsky, som är den kreativa hjärnan bakom mycket vi känner igen. Blandannat våra vardagsnära randiga mjölkpaket. Blomborden går att stapla fritt som man vill. Blomstertjusigt för hem och kontor.


Green Trays

 Gröna brickor i galvaniserat stål i tre storlekar. Designade av de blomstrande inredningsarkitekterna Claesson Koivisto Rune. De har alltifrån vardagliga bruksföremål till arkitektur i deras CV:n. Blomborden är enkla och snygga passar i slott, koja och offentliga miljön.

Oasis by Offecct

Grönt fönsterbord.  Soffbord och blombord som combo. Lobbysnyggt. Jag ser nya härliga snittblomster i makalösa kreationer varje vecka. Ovannämnda designtrio är fäder till Window Planter.

 Multi-blomfat i aluminium. Den italienske designern Luca Nichetto ligger bakom detta smarta blomsterbord. Bordet har "inbyggda" blomsterfat med olika diameter. Du kan forma ditt eget blomstercollage med krukor och växter i olika storlekar. Lek fram ditt eget gröna/blommande mönster. 

 Gröna tassar. Grön stämpeldyna. Gröna anteckningsblock. Gröna kuddar. Pads har många betydelser välj din egen översättning till  just ditt blombord. Symboliskt, personligt och roligt.


Green Pedestals OFFECCT


Coola designtjejer tror på blomsterpedestalens återkomst.
“We were inspired by traditional pedestals. We think that the pedestal is a fantastic piece of furniture that needs a revival. With slim legs that are slightly irregular Green Pedestals receives a kind of a personality” says Sofia Lagerkvist, Front. " Karin Larssons trappstegshylla blir snart ett snickarprojekt i var mans stuga.
Blomsterbordet i zink och vit målat träunderrede har hängt med sedan länge, länge. Inhandlades på Bülow & Stenbeck när vi flyttade in i mushuset.  Bordet har olika funktioner. Beroende på humör, säsong eller kreativ lust. Adventsljusstake, själsligt altare, bokställe, konstplats, ljuspunkt. Så här års är det så fint att proppa hela bordet fullt med värmeljus. Givetvis är det också en plats för mina blomster, just i denna stund bor min Kamelia och min dotters lilla växthus på zinkbrickan.

Hos Bülow finns underbara bord och vill ha saker. Kolla deras hemsida och den stilrena pedestalen. Den skulle gärna få flytta in hos oss.

Underbart grönskande installationer av Londondesignern Astif Khan


Blomstrande möblemang ger en grön uppfriskande miljö. Det är nyttigt att omge sig med levande blomstrande grönt. Både hemma och på jobbet. Nedan hittar du mer inspiration för borta och hemma.

Fransk Grön Ö
Indiskt/holländskt Mingel grönt.
Japanskt Soffgrönt med svenkst namn.
Schweiziskt slipad grön bergskristal i trä.

Ha en gränslös grönskande tisdag.

3 kommentarer:

 1. Brickbordet hemma hos mig har förvandlat sig till blomsterbord. Var det meningen?

  Och för en vecka sedan hade jag besök av en försäljare, från ett känt fyrkantigt företag, som visade några nyheter i samma genger.

  Blomstrande bord är på G - som i grönt

  SvaraRadera
 2. Hej Sanna.
  Ja tänk att de kommer tillbaka :) De gamla blomsterborden, kul :)
  Min farmor har fortfarande kvar några av den gamla varianten.
  Ha en härlig onsdag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta,

  Jag gillar verkligen möbler som med fantasi och lust får ett nytt användningsområde. Förmodligen var det meningen att brickbordet skulle förgyllas med blomster just nu ;) En del av våra trädgårdsmöbler flyttar in på vintern. Så har det alltid varit. Har tyckt de varit för fina att stå undangömda i alldeles för många månader. Utemöblerna får nya funktioner inne på vintern.
  Spännande med fyrkantigt och nytt ;)
  Ha det gott.

  Hej Jessica,

  Du kanske kan flörta med farmor och få ett att flytta hem till dig. ;) Fin blomsterhistoria.
  Ha en skön dag.
  Sanna

  SvaraRadera