onsdag 9 november 2011

Shoppa vilt med hjärtatVild hjärtlig fönstershopping är ett härligt gratisnöje. Familj och vänner kan tappa tålamodet när jag "bara" vill stanna till en stund. Tiden kan gå när jag "stannar till en stund" vid ett skyltfönster. Ibland måste jag "bara" gå in för att känna på atmosfären. Om miljön fångar mig kan jag bli som uppslukad. För min och mina närmaste är det skönast om jag får lite egentid om det behövs.

Bild

I slutet av 90-talet när jag precis öppnat butik i blomstervärlden. Läste jag, precis innan en Londonresa med mina rara syskon, om en blomsterbutik och en offentlig toalett i samma byggnad. Vilken combo, spännande! tänkte jag. Givetvis tog jag inte reda på någon adress. Visste bara att den låg någonstans i Nottinghill i anknytning till Portobello Road. Vi skulle ju ändå leta reda på "The Blue Door"  där Ugh Grant bodde i filmen Nottinghill och bokaffären där han jobbade. Min stackars bror fick , förutom att bo i basement på "fina" hotellet, hänga på sina systrar som har mycket bestämda idéer. En hel dag letade vi efter en offentlig toalett med blommor, en blå dörr och en gammal bokaffär bland en massa andra antikvariat. Det fick bli många fika och pubstopp för att hålla brodern vid gott mod.

Bild

Av en händelse fann vi tillslut Turquoise Island och Wild at Heart-butiken. Jag blev helt betagen. Det var en sådan skön kontrast. Det kala kalla turkosa kaklet mot de naturligt varmt vilda blomsterhavet. Coolt. Ville shoppa vilt med hjärtat om det inte var så att vi skulle flyga hem dagen därpå. 


Wild at Heart  finns även på  de stora fina varuhusen Harrods och Liberty. Head Office ligger på Pimlico Road. 
Lyxiga buketter ready-to-go i fina logopåsar.


Den blå dörren?...Nja, den hittade vi aldrig riktigt. Däremot fann vi en mäktig grön port som var väldigt lik filmdörren,  tyckte jag och syster. Vi bestämde oss för att det var "The blue door" som helt enkelt var ommålad. Min bror pustade ut. Alla nöjda.

Hugh Grant heter skådespelaren, förstås.


Andra bilder: Sanna

4 kommentarer:

 1. Oh ja wild at heart... suck saknar... gillar även deras "lilla" butik nästam tvärs över T. Island. stämmer att dörren e ommålad. det blev rusning dit o det var tydligen dörren till regissörens lägenhet så lite jobbigt läge ... kramar Emelie

  SvaraRadera
 2. Hej Emelie,

  Visst blir man vild i hjärtat. Det vilar något alldeles förträffligt över London och dess blomster. Du vet förstås hur det är att vara i miljön på riktigt. Du är ju riktig blomsterskådis...jag bara blompublik. ;)

  Var dörren grön?? ;)

  Vad Härligt att du kom förbi. Du har ju så många du måste hälsa på:)

  Ta hand om dig.

  SvaraRadera
 3. Kommer tyvärr inte ihåg om den var grön. Sorry. I notting hill (o london förövrigt) är dom ju väldigt bra på att färgsätta sina dörrar! Klart jag kikar förbi, fast tyvärr är jag lite dålig på att lämna ett litet avtyck efter mig. Måste bli bättre på det! Kramar Emelie

  SvaraRadera
 4. Hej Emelie,

  Det gör inget att du inte minns. Vi var givetvis helt övertygade att det var rätt dörr. ;)
  Du är alltid välkommen oavsett. :)
  Ha det så bra.

  SvaraRadera