fredag 22 juli 2011

Sommarbox

Nu är det verkligen högsäsong för box. Åtminstone för några av oss i familjen. Det är så himlans mysigt att krypa upp i soffan och koppla av. Liksom bara njuta. Känna hur man inte behöver tänka på någonting. Bara bli underhållen.Jag menar givetvis dvdboxar. Vad trodde ni? ...På sommarkvällarna när myggen jagar in oss utifrån ser jag och tjejerna genom gamla och nya serier.  Mad Men, Heroes, Prison break, Weeds. Sex and the city å Vänner kan ses många många gånger. Vi tröttnar inte på just dem.  Hmm, ja vi gillar boxar. Vi gillar att välja själva. Vi är dåliga på att följa serier på TV.

Regniga dagar har vi legat skavfötters i stora soffan och slukat True Blood season 2. Tycka vad man vill om blodtörstig vampyrhysteri, men den funkar. Skruvad, bisarr och fantasifull. Amerikansk, visst. Moralkakor, absolut. Whatever, vi har satt tänderna i Sookie, Erik och Bill.


 Denna säsong innehöll dessutom ett stundande bisarrt skräckbröllop, ordagrant. En vacker maenad väntar på att få gifta sig med Dionysos (Boxvinernas gud;). Som här förknippas med djävulen. Vet inte riktigt om det var så i mytologin. Fest och vin var det. Men något djävulskt? Vet inte. Annat en jävligt livliga partys.


Bland blod, skräck, sönderslitna köttstycken och märkliga varelser är blommorna något lugnande bekant. Hårblommorna som en form av stand-in brudbukett. Det är sagolikt vackert även på en skräckinjagande maenad.
Inspiration finns överallt!


 Season 3 väntar på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar