fredag 29 juli 2016

Rödklöver ett sommartips


För mig är rödklöver sommar. Sommaren är på riktig när de blommar. Då finns det bara barfotaliv och blomsterplockning för mig. Jag avgudar de små bollarna i dikeskanterna och på sommarängarna. Rödklövern förknippas med barndom och sommarminnen för oss allra flesta tror jag.


Jag är som humlorna- jag kan bara inte låta bli dem. Jag plockar och blandar vilt och vackert med annat som lockar på mina promenader längs med landsvägen med min fyrbenta vän. Nu när juli börjar närma sig slutet och augusti står på tröskeln är tonerna lite djupare. Lite brända av härligt sommarväder. Allt är gyllene som toner av guld och ädla stenar i mina ögon. Det känns alltid lite i hjärtat såhär års. Det här är min årstid.Jag förundras av växlingarna i natur och trädgård. Hela tiden vill jag trycka på paus-knappen. NU måste tiden hejda sig en stund! Samtidigt som jag är nyfiken på vad som kommer härnäst, vad som väntar. Förväntan på nästa månad är en kittling och jag är pirrigt förälskad i JUNI JULI AUGUSTI. Ett som är säkert är att rödklövern följer mig hela vägen på sommarens blomsterväg. Hen blommar flitigt länge. Från juni till augusti.


Visste ni att rödklövern är ätbar och har hälsobringande effekter. Bra vid stress, trötthet och klimakteriebesvär. Förr i världen torkades blomman och maldes till mjöl då den är rik på mineraler, vitaminer och protein. Kor och hästar får beta härlig klöver så varför inte också vi. Humlor och bin festar på nektarn. Klövern är både vacker och nyttig. Blanda ner i sommarsalladen och kör ner en handfull i frukostsmoothies. 


Så plocka, torka och käka klöver är mitt sommartips. Klöverhuvuden är en alldeles utomordentlig liten goding i alla sommarens buketter. För slott och koja. För bröllop och familjemiddag.Blomsterkärlek och sommarkraft
Sanna  

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera