söndag 19 juli 2015

Namnsdag


Söndag och första dagen på fruntimmersveckan. Sara har namnsdag idag. Grattis!Det sägs att det vanligen regnar under "flickeveckan". Nu tycker jag att det regnat en del till nu. Typ monsunregn. Så jag hoppas på att denna kommande vecka skall bjuda på något torrare väder.  


Jag har ändå haft fina semesterveckor till nu. Jag har fått sköna eftermiddagstimmar nere på våra klippor med mina böcker. Fått ligga på de solvarma barndomsklipporna & låtit solstrålarna torka min kropp efter kalla dopp i havet. Jag får inte bli snuvad på just de där havsnära stunderna för då är det ingen riktig sommar för mig. Minst en kväll om året grillar vi nere på havsstranden. Dricker vin i solnedgången och småpratar. Den kvällen har vi inte haft ännu. Sommaren har många kvällar kvar än. Jag tror på sommaren så den speciella kvällen kommer. För den ska jag ha. 


Så visst har det varit en riktig sommar - så här långt. Även om jag får vänta lite på vår kväll när havet är helt stilla.  Jag får vara här mellan skog och hav. Min själsliga zon. Ägna mig åt läsande, skrivande, dofta, dagdrömmande, makramé, virkande, lyssnande på sommarprat och annat sådant där jag gör på sommaren. 


Bläddrande-hör också till sommarsysslorna- i alla lockande kokböcker som åker med in och ut till sommarstället. Det är nu det finns lite extra tid i köket. En kittlande lust som liksom försvinner i vardagen.Lilla M hittade en tårta i "Lomelinos Tårtor" som hon absolut ville baka till ett gemensamt födelsedagsfirande. Vi passade på att slå ihop 3 födelsedagar och en bröllopsdag på en och samma gång. Vi fick dessutom ytterligare ett tillfälle till fest. 


 Jordgubbstårta med vit choklad. Ett ganska stort projekt som tog sina timmar med egenkokt jordgubbskompott, höga fina bottnar och krämig frosting.


Jag hade mer av en hantlangarroll i detta tårtprojekt. 


Som att fixa formen till den extra höga kakan med baklplåtspapper. Försiktigt dela på kakan till tre jämna bottnar. Plocka smultron. Smeta ut frostingen och att plocka rosor. Rapsody in blue från trädgården och några vildrosor från skogen till dekoration.


Den blev så god!


Så vacker!


Så uppskattad!


Vi har några namnsdagar att fira denna vecka Magdalena, Johanna & Margareta. Om det regnar bakar vi. Jag är ursugen på Persikomoussetårta med vanilj. Har massor av Bali-vanilj i frysen som är obeskrivligt aromrik. Tjejerna lockas av Blåbärstårta med citronsmörkräm eller Kardemummatårta med blåbär. Lutar väl åt de sista två. Skogen är ju full av blåbär nu. 

Så nu blir det en sväng uti blåbärsskogen och fylla en bägare med nyttigheter. 

Ha en fin söndagseftermiddag.


Ta hand om er/SannaInspireras här av L.L blogg Call me Cupcake och köp hennes fina böcker. Godis för ögat. 1 kommentar:

  1. Get all your favorite spirits and wines on Duty Free Depot!

    All the popular brand name drinks for unbeatable low prices.

    SvaraRadera