måndag 3 november 2014

Recyber Monday

tisdag 18 juni 2013

Flowering comfort zone


Plötsligt händer det.Min namne och blomsterkollega/vän, Sanna, ringde mig förra helgen och frågade om jag skulle vilja komma och provjobba på Zetas Trädgård. Det behövdes någon extra till trädgårdsbutiken till och från. Sanna tänkte på mig och mitt sätt att jobba. Pop-up-florist är ju helt fantastiskt sätt att arbeta på.


Det kändes som att vinna på lotto. Jag har faktiskt haft en liten dröm -som vuxit sig allt större under en tid - att få jobba just i en handelsträdgård. Jag känner att jag vill utvecklas och lära mig mycket mer. På Zetas finns det sådan otrolig kompetens och Victoria Skoglund. En trädgårdsguru. Tänk att få jobba med blomsterfolk med superexpertis. Vinstlott!Ni kan bara ana hur pirrig jag var första morgonen. Jag var ute i väldigt god tid och fick sitta och vänta in min blomstrande kollega/vän. Allt efter minuterna gick blev jag allt nervösare. Jag tror lite på det här med att det tar ungefär 7 sekunder att avgöra hur du känner för en annan människa. Jag hade alltså 7 sekunder på mig att göra ett gott intryck. Men jag glömde allt det där när jag väl kom in. Kände mig otroligt välkommen. Det var så himla många glada positiva ansikten jag mötte så jag hade fullt upp med att försöka minnas alla namnen. Ulf, Victoria, Gerth, Eva, Helen, Rikard, Erika, Anna, Lotta, Rebecca, Eva, Lina, Jesper, Lina, Peter, Kathy, Gunborg, Camilla, Susanne, Pia, Annika, Gabi, Ewa, Lasse, Andreas, Carina, Maria, Jenny, Lena - om jag glömt någon är jag ledsen. Ni är så många.Efter min första intensiva dag. Var mitt huvud helt slut. Tog vovven på långpromenad i mina hoods.Rabblade namn och försökte para ihop dem med olika attribut och leende blomstrande ansikten. Jag behöver ytterligare några dagar tror jag. För det kom in flera glada blomsterfolk dag 2. Även om alla hade fullt upp så blev jag väldigt omhändertagen och fint bemött. Och tänk er att få jobba i denna miljö. Att få använda trädgårdens spirande material för att förgylla tillvaron för besökarna. 


Utanför trädgården finns också härligt material att hämta. Vilda & skira hundkex är perfekt, enkelt och gratis till sommardukning.Grön och fet kosthållning är fint för själ, kropp, veranda, altan och balkong. En skål med söta taklökar är det tåligaste som finns. Om du har svårt att övervintra växter i kruka gräv ner dem i jorden till hösten. Jag har klivit utanför min flowering comfort zone. Jag sätter mig själv på prov. Lite blomstermodigt faktiskt. Jag har redan fått en massa ny kunskap. Det som varit helt underbart de här dagarna är alla kunder. Jag som fullständigt älskar kundkontakt. Till Zetas kommer verkligen alla. Alla är liksom där. Jag har haft sådana underbara kunder. Kunderna på Zetas har krav och det gillar jag. Det blir en blomstrande kommunikation och det jag inte kan svara på kan mina proffsiga blomsterkollegor. På Zetas får man hjälp och omvårdnad. Dock kan man få vänta en stund vid högtryck. Men då- å andra sidan- finns den underbara miljön att strosa i och inspireras av. Tillåt dig att ha tid i finsmakarens trädgård. Livsnjut en stund.


Zetas är nästan som hemma. Kom och känn dig som hemma med mig i juli. Jag kommer vara där till och från under hela denna ljuvliga blommiga sommarmånaden. Säg hej om du ser mig vetja. Jag är i trädgårdsbutiken. Vattnar, plockar, fixar och hjälper till. 

Tack Sanna för att du tänkte på mig. Tack Zetas för att vi funkade ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar