fredag 22 november 2013

Tvärtemot


December nalkas och det är jul i varenda butik. Känns som julen smyger sig in tidigare och tidigare för varje år.Jag betraktar. På mitt viss. Sorterar och funderar. Det är väldigt mycket mossa överallt. I alla former. Jag gillar mossa. Men det är väldigt mycket mossa i år. Kudd, vanlig, vit (lav). Det blir rent ut sagt lite mossigt. Vid dessa tillfällen gör sig Fru Tvärtemot sig påmind. Hon sätter sig där på min axel och knackar. Viskar i mitt öra.  


Då måste jag hitta andra alternativ. Jag kan inte frossa i mossa bara. Inte nu, inte i jul iallafall. Jag kan liksom inte vara som alla andra. Sådan är jag. Jag gör blomsterrevolt. 


Mitt val i julen 2014 blir upp- och nervända kottar. Samlade från när och fjärran. Jag hamstrar. Jag gillar dom. Kottarna.Nu får mitt lager fylla mina arrangemang istället för mossa.En kvist gran är alltid fint. Ett litet skogsgrönt trädjur i det här blir ju sagolikt. 


  
Men visst; lite mossa är ok som utfyllnad när kottförrådet  inte räcker hela vägen.Visst är det urfint att se kottarnas översida uppifrån. Strukturerat kott-chict.

Nu måste jag ut och samla fler kottar! 
ha en fin fredag. Sanna
P.S Ett tips till alla som vill gå en egen julväg eller annan blomsterstig än den full av vacker mossa. Grenklipp av alla de slag -jag klipper och har i påse, i butik kan det göras när man har tid och istället för att slänga överblommade körsbär, kornell, persika, ilex och andra grenar- á la Tage Andersen.

 Halm är fint och juligt. Nötter går bra. Polkagrisar är lekfullt. Färska kvistar av kryptomeria (en av mina favoriter och barrfri)...


...gran, tall, en eller annat grönt. Eller så kan man bara låta jorden vara synbar och adventsljusstaken kan vara helt tom. D.S 2 kommentarer:

 1. Kottar till jul är bäst! Jag har också tänkt köra kottfrossa i år ;) Men jag har inte börjat pynta ännu, väntar nog till nästa helg. Men glöggen o pepparkakorna har jag inte kunnat motstå. Jag var ju liksom tvungen att provsmaka o kolla så att de var ok o om just den ädelosten funkade... ;) Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej blomstervän,

   Låter helt underbart att frossa i kottar. Du skulle varit med mig i Årsta i morse. Jag hittade så fina kottar. Även om jag gillar mest att plocka själv är köpekottarna i låda väldigt lockande. jag har börjat göra lite juligt omkring oss. För nu slår min säsong till och jag kommer inte ha tid för hemmet.

   Ädelost eller helst Magor är supergott på Oscars pepparkakor. Mums. Det blir nog till att fredagsmysa. Glögg blir det varje kväll sedan en tid tillbaka. Det har ju varit så ruggigt ;)

   Ha en riktigt fin skön helg.
   blomsterkram Sanna

   Radera