lördag 23 november 2013

Småsaker


Igår morse var jag i Årsta. Eller "morse" - för en vanlig blomsterhandlare räknas väl 10 på förmiddagen som eftermiddag. Men jag hade varit ute med vovven innan så det var inte sovmorgon om ni skulle tror annat.Jag tycker om när jag har tid. Igår hade jag lite extra tid att gå runt och kika. Fylla på med inspiration inför vad som komma skall. Jag skulle ändå bara ha några blommande småsaker.
BJ Flowertrading hade fina kottar.Min kott-kärlek går ej att mätta.Där fanns lådvis med frestelse. Hur kan man motstå en kotte. Dock var det ej kottar som stod på inköpslistan. 
Utan mitt "mission" var en vacker bukett med ton av jul.Det blev amaryllis, ranunkel, eklöv, leucadendron och tillandsia. Som för tillfället är min ständiga följeslagare. Fetbladen har fått ge vika en stund. Jag älskar dem fortfarande, men nu har echeveiran varit med mig så länge. Tröttnat lite och då förnyar jag mig. Air plants är min grej nu.Att köpa en hel jättelåda med air plants var inte läge denna gång. Men jag hittade en mindre förpackning med jättefina rara luftväxter men i jätteful glittersten. Discostenen lade jag i en påse. Den är urful men jag vet ju aldirg. Kan behövas om någon är sugen att fira i Travoltaanda. Glaskuporna kommer definitivt till användning i framtiden. Jag plockar ofta isär för att få tag i godbitarna. De blev ändå billigare för mig än att köpa en hel låda.


Tillandsian är så fin i buketter. Love it. Den sticker ut. Kaxigt. Exotiskt. Coolt. Busigt. Helt fantastisk helt enkelt.Pre-Christmas färger behöver inte vara vitt, rött, grönt. Färgerna kan definitivt ha en mjukare ton. Pastell och kopparbrunt. Alternativ pre-decemberbukett klar för leverans.Det är verkligen lyxigt med hemarbete. Jag tycker om att spela favoritmusiken på högsta volym och yra runt med blommorna. Sanna-tiden för styra. Ingen öppning eller stängningstid som bestämmer min dag. Dessutom kan jag gå och träna mitt i. :) Igår blev det Sats Hot-Mojo. 

Blomsterkramar på Er. Ha en underbar lördag.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar bukett! Ja, vem kan motstå en kotte :-) Inte jag i varje fall. De gröna blev jag kär i. Samlar också på kottar, pinnar, stenar och allt möjligt som kan återanvändas. Är just nu överlycklig att ha fått massor av kvistar från en nerklippt korrallkornell. Mmmm.... Har gjort flera stora fina dekorationer med dem. Och har massor kvar. Tänker hela tiden att jag ska fixa ett buskage med buskar som har vackra grenar bara för att kunna klippa ifrån. Någon gång kanske :-) Spännande med airplants. Ser verkligen busiga ut som du säger. Här är det ännu en helt overklig fin dag med sol, någon minusgrad och vackert frostigt på marken.

    Stor kram

    SvaraRadera