torsdag 7 november 2013

Flashback Kitsch 2011

onsdagen den 7:e december 2011

Kristall. Kulor. Kitsch.Grällt klingande kristall. I Prag vimlar det av butiker med böhmisk kristall. Glas, djur, prismor, saker och andra saker. Färgat eller ofärgat. Snyggt eller inte? Nja, men försökte hitta något som kunde vara kul till någon dukning någon gång. Men nej, hittade inte riktigt något. Man skall dessutom vara försiktigt, det är många som luras om äktheten.


Pråligt i guld, silver, chockrosa. Juldekorationerna spred ett discoskimmer över Prag. Sprayade mistlar i guld och silver verkade vara extra populärt. Såldes överallt.


Julen i Prag andades kitsch. 
Julmarknader fanns det runt om i Prag.  Det kryllade áv bodar som sålde handmålade kulor i alla storlekar, former och varianter. Prags alla byggnader var avbildade i alla möjliga glittrande färger för granen. Prags svar på en Disneyjul. Blev inga julkulor för min del, även om det fanns en del som faktiskt var rätt fina utan Prags kända kyrkor.Hittade inte en enda blomsteraffär, däremot fanns det blomsterkiosker här och var. 


 Prags blomstertänk är annorlunda i jämförelse med mina blomtankar. Spray och färg är svårsmält. Stackars fina blommor.


För en blåsprayad ros, 105 tjeckiska pengar. Drygt 40 svenska kronor, rena fyndet...

Söker man kulig blomsterkitsch så är det kristallklart att man skall bege sig till Prag. Inspiration finns ju alltid att hämta var man än befinner sig.

Psst, Prag var sagolikt. Återkommer med lite okitsch så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar