torsdag 10 oktober 2013

Simply Fabulous


Ni kanske minns att jag var på Chelsea i våras. Tiden går så fort så jag har nästan glömt denna helt makalösa upplevelse.Helt galet med blomsterfolk av olika slag. Varenda visningsträdgård var omgärdade med dessa trädgårdstokiga fotograferande människor. 
Jag som inte är så lång hade svårt att komma så nära som jag ville. Jag chansade. Fotograferade vilt och ohämmat mellan ben, armar och kroppar.Det fick bli som det blev. Jag var ju ändå där. På riktigt. Utanför vår stora landskapsarkitekt Ulf Nordfjells "Show Garden". Med många av mina favoriter blomster som irisar, aklejor, violer, liljor, anemoner, nejlikor. Med namn som "Sugar Magnolia", "Silver Edge", "Miss Farrow", "Victorias Blush", "Wild Swan", "Gypsy Moth" och många fler.

 Ulf hämtade sin inspiration från två kvinnliga trädgårdspionjärer och deras arbete -Ulla Molin, trädgårdsarkitekt, och Nicole de Vésian som hade en modekarriär hos Hermès. Trädgården- en samtida tolkning av en romantisk trädgård med influenser från både Sverige, England och Frankrike- sponsrades av Laurent-Perrier. 

"Jag har i min design strävat efter att ge inblick i trädgårdskonstens historia, samtidigt som jag sätter min prägel på trädgården. Modern minimalism med en känsla av romantik"
Till och med en känsla från mina trakter här utanför Stockholm. Carl Milles staty Orfeus är lånad från Millesgården där också Ulf har anlagt och installerat rabatter och installationer. 


Egentligen var denna trädgård lite för perfekt för mig. Men jag blev helt betagen när jag lyssnade på en P1 dokumentär.


Idag kom jag riktigt nära Ulfs trädgård på Chelsea Flowershow 2013 där han fick guld. Jag berördes och förfördes av hans tanke, planerande, blomsterval, odlande, anläggande och trädgårdsverk. Simply Fabulous. 

Ett helt fantastiskt program. Vilken tur jag har som har en helt underbar blomstermänniska som bor i mina kvarter. Vi har setts på våra promenader med våra hundar. Och en dag pratade vi lite mer och det visade sig att vi båda jobbade med blommor.  Igår stod hon och knackade på mitt köksfönster och var alldeles till sig. 
-Sanna, du bara måste lyssna på det här! 

Lyssna-  här - du med och kom trädgården in på livet. Skulle förstås smuttat på ett glas pärlande champagne. För det hör liksom till trädgård och The Show. :)

Må så gott/ Sanna
2 kommentarer:

 1. Åh så underbart vackert tänk att du var där, mannen är ett geni i mina ögon. Har inte lyssnat på programmet än men ska absolut göra det!
  Ha det bäst fina Sanna!
  Kram Madde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du. Jag gick och småskrattade. :) Kan tänka mig att du lyssnar efter helt andra nyanser än jag med dig kunskap och konstnärskap.

   Jag måste säga det igen: JAG är så otroligt blomsterglad att du kom och hälsade på mig i söndags. Du gjorde min dag.

   Blomstervärme till dig.

   Radera