torsdag 17 oktober 2013

Hortensia


Hortensia är en helt ljuvlig blomma. Jag gillar den.Att fått fylla ett helt "kontor" med härliga snitthortensior födde en ren och sann arbetsglädje en vanlig torsdag på Zetas.


Extra härligt blev det när jag själv hade fått vara med att handla, plocka, känna, klämma och bestämma redan tidigt på morgonen. 

(Jag älskar att ha hela famnen full av blommor. Att få fylla och packa hela min bil full med blomsterfägring är lycka.)


Det blir en "bra dag" efter tidig morgonshopping även om jag tyckte/tycker det var/är väldigt jobbigt att kliva upp med tuppen. 


Hortensian som arbetsmaterial är så oerhört underbart och tacksamt. Den väcker sådan lust hos både mig och kunderna.Hortensian attraherar de flesta. Den passar alla typer av sammanhang, miljöer och vilket tillfälle som helst.  Bedårande, romantisk, tuff, stilren, enkel, vardaglig, festlig, lyxig. Den kan vara den du vill att den skall vara.Hortensia som snitt eller på dörren. Det är du som väljer och varför välja!? När man kan ha både och. Hortensian står 7-10 dagar om den får nytt snitt och vatten dagligen. Den torkar relativt vackert. Blir möjligen lite brun i kanterna, men det gör den bara ännu mer höstlik och vacker. Har du en krans på dörren ute och det är risk för frost kan du alltid ta in den på natten för att förlänga hållbarheten.
Jag tokgillar mossa - dock har jag lite svårt för mosskransar. Det är inte riktigt min grej. Mosskransar är väldigt hållbart förstås. Men det är något tråkigt med dem, tycker jag.


Jag jobbar på det. Försöker hitta ett mossigt uttryck som tilltalar mig. Taklök, hortensia, blodtopp, hängbjörk, vackra band, tillandsia och mossa. Kanske, men vet faktiskt inte. Jag skall fortsätta jaga efter inspiration på vackra mosskransar. Plötsligt händer det.


Mycket skönare är det med blå/lila hortensia och ljung. Denna kombo blev en storsäljare.
Både med och utan band. Vad kan jag säga annat än att Hydrangea macropylla - hen är sagolikt fin. Framförallt bara som hen är.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina färger & blommor!

    Ha en fin helg!

    kram/Olg@

    SvaraRadera
  2. Jag håller med! Älskar hösthortensia specielt med dess skiftande färger.

    SvaraRadera