tisdag 29 oktober 2013

Boost i blått


När sommaren började nudda vid hösten åkte vi ut till Väddö en helg för att packa undan för vintern. Det är rätt skönt att veta att allt är på sin plats. Nu kan vi bara åka ut när vi känner för det. Elda upp och mysa utan måsten.Mitt i den där urtråkiga känslan av att sommaren var över och den vanliga vardagen slagit in infann sig en busig kreativ lust. Rabatterna, naturen och krukorna var ju fortfarande överfyllda med somrig glad färgstark blomsterfägring. Här gällde det att ta tillvara på varenda blomstrande minut. Njuta. Leka. Skapa. Fota. Helt enkelt ha lite skoj. Min tanke var att hitta höstens färgskala enligt Pantone i min trädgård och i naturen mellan skog och hav. 


Mykonos Blue. Oavsett vilken ö är det ljuvligt greklandsblått.


Nigella - "Jungfrun i det gröna" blommar i nyanser av Mykonos Blue kan jag tycka. "Jungfrun i blått" skulle den ju heta.
Finstämda blå toner är verkligen min melodi. Rogivande. Havsnära. Vackert. Somrigt. Skönt. Höstens Pantoneskala tilltalar mig. 
Mykonos Blue, Turbulence med en touch Carafe funkar fint tillsammans. Jag hittade dem alla i min närhet.Linden Green och Mykonos Blue. 


Mykonos Blue och Vivacious. Sliten Mykonos Blue och mjukt Turbulence känns härligt grek-vintage.
Att spåra trendfärger och tolka dem på ett eget sätt var ett skönt avbrott i vinterstädningen på landet tidigt i höstas. Likaså som det varit en härlig blå stund nu - framför datorn - med det här inlägget.  En boost i blått. Supertrendigt i höst. 


Nu är det höstlov och jag, mitt enda hemmavarande barn och hunden -de andra två döttrarna befinner sig på andra sidan jorden- åker förmodligen till landet och bara myser. Under nästa vecka serveras några repriser och kanske en och annan blå pausbild. 

Happy Friday.


P.S Det kommer mer färg ur mitt kreativa blomsterkaos längre fram.

5 kommentarer:

 1. Vad kul du verkar ha haft med kreativt blomsterkaos och jakt på blått. En härlig idé!
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva,

   En liten blomstrande lekstund skapar jag då och då när det kliar i mina blomsterfingrar. :)

   Tack för att du följer med.
   Blomstervärme till dig

   Radera
 2. Blått en dag ett ögonblick i sänder....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margareta du är en sångfågel ;)

   Radera
 3. BlueHost is one of the best web-hosting provider with plans for all of your hosting needs.

  SvaraRadera