onsdag 7 augusti 2013

Rosado

Bilden är hämtad och lånad här

Blommigt rosé signerat fantastiska Camilla Thulin.

Bild hämtad och lånad här

"Inspirationen till denna design har jag hämtat från min eviga vurm för den spanska flamencokulturens fantastiska dräkter och dans med dess kraftfulla uttryck. Solfjädrar med rosor och nejlikor, stora handbroderade sidensjalar med blommor i varma soliga färger. En konstform som uttrycker både passion, styrka och elegans; precis som ett fint rosévin, berättar Camilla Thulin."

Bilden är lånad och hämtad här

Jag tycker om vin på flaska. Är ingen boxtyp. Därför har jag ju missat denna pärla. Den här förpackningen köper jag.

Denna ursnygga bild är lånad och hämtad här.
Tusen tack för inspiration.


 Gillar Camilla Thulins stil i stort. En snygg box med lockande form passar både i slott och koja juni, juli, augusti. 

Bild lånad och hämtad här. Kolla ovan.


Och givetvis september, oktober, november, december, januari, februari, mars, april och maj för att sommarkänslan skall sitta kvar - L Ä N G E

Bilden lånad och hämtad här

Min mor gillade rosé på sommaren. Jag förnimmer henne med en känsla av glada långa, varma, blommiga, ros-é-iga somrar. Hon var alltid förre sin tid. Rosé var egentligen inte snyggt att dricka. Liksom billigt. Jag tyckte nog detsamma när jag blev stor nog att handla själv. Otrendigt att dricka rosé. Men vi drack i "smyg" på Väddö svalkande rosado till grillat och matiga sallader på 80-talet. "Förtappade" storstadsbor som inte visste bättre, men det var ju gott. 

Bild lånad och hämtad här. Tack.

Nu inträder en roséhysteri så fort vår går mot sommar. Vi törstar efter denna saftlika kalla dryck. Jag älskar rosé. För mig är det tonårstid och en absolut fantastisk resa till Puerto Banus, Spanien. Som jag, min mor och lillasyster gjorde sommaren när jag fyllde 18. Denna fantastiska födelsedag firades med stort härligt sommarkalas  dukat på stranden med paella och rosévin.  Vi bodde hos mina föräldrars bästa vänner. Jag sommarjobbade med att stajla till deras fantastiska båt "The Friendly Dragon". Syftet var att förbättra min spanska i 3 veckors tid....hmmm...blev mycket rosado i hamnen med nyfunna svenska vänner. Ljuva roséminnen. 


Bilden är lånad och hämtad här. Tack.

Nu måste jag till systemet och köpa en blommig kartong.2 kommentarer:

 1. Jag är ingen vinmänniska, men det där var ju väldigt vackert! Hoppas det är lika gott :)

  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny,

   Ett glas rosé är sommar. Men det finns godare är just detta. Blommigt och vackert är det dock rent visuellt :0)

   ha det gott

   Radera