torsdag 11 juli 2013

Sommarrepris

onsdagen den 17:e augusti 2011


SjuktDom har vuxit sjukt mycket. Mina Doktor Westerlund.

De mådde rätt kast hemma i stan i våras. De fick flytta ut på landet. Fick ny kruka, jord och en andra chans. Nu är doktorn hälsan själv.

Så bra att den söta lilla lilarosa hängpelargonen har svårt att göra sig en plats i samma kruka. Jag tänkte kanske inte riktigt att Dr Westerlundarna skulle bli så stora. Nu får det vara som det är. Hängpelargonen är rätt söt i skuggan av Westerlund.

Rosengeranium. Doftgeranium. Dr Westerlund tyckte och trodde på doftens hälsobringande effekt. Pelargon på recept. Hälsoblommor för alla sinnen i sjukrum å sovrum. Å alla andra rum med för den delen. Det tror jag på.

Jag tror också på att man mår väldigt gott av en ljuvlig sockerkaka då å då. Finns inget godare än en klassisk enkel välgjord, hemmagjord sockerkaka.

Min bibel. Bästa basen i mitt kokboksbibliotek. Sommarrutiga kokboken.

Smaksätt med Westerlund. Doctors orders.

Finklipp 5-10 blad. Vänd ner i smeten. Kakan får en lätt frisk citronsmak och doft av pelargon.


Bjud på sensommarkaffe med pelargonkaka. Sjukt gott!


Att baka är köksmeditation. Nu skall vi fixa till gamla vedspisen. Min farmor gräddade fantastiska kakor å bullar i sin vedspis. Tjejerna och jag är nyfikna på vedspisebak.

Glad onsdag.

P.S Tips för den välväxande hälsopelargonen Dr W: är bra jord, plantera utomhus så snart det går, ljust läge, jämn vattning, kärlek och näring. Den mår sjukt bra då.

2 kommentarer:

  1. Dr Westerlund gillar jag. På vintern står den inne och växer sig hur lång och ranglig som helst, på sommaren blir den en fin buske. Jag har misshandlat min lite i år, eller rättare sagt den har blåst omkull ett antal gånger, ingen bra kruka, så den är lite lägre än vanligt, hm.

    Jenny

    SvaraRadera
  2. Oj vad det växer hos dig! Det var länge sedan jag hade en dr w, blir lite sugen nu. Så fina att använda i buketter! Kram Emelie

    SvaraRadera