fredag 7 juni 2013

Imorgon

Bildkälla

Imorgon är det ju prinsessbröllop. Faktum är att detta event gått mig lite spårlöst förbi. Jag har inte reflekterat så mycket över det. Säkerligen kommer jag titta på TV:n beroende på vädret. 

Zita Elze här

Jag var på Nationaldags/födelsedagsfirande igår och visst gled några samtal in på Prinsessan Madeleines bröllop. Klänning (svenkst eller utländsk design), blommor (vad tror du Sanna?), kungen (?), fortkörning (osmart) och annat kungligt skvaller.


Jag hoppas på färgstarka bröllopsblommor. 


Childhood Foundation-färger. 


Bride bouquet, bright, Ann Arbor, Floral, Florist, Wedding, Sweet Pea Floral Design, Michigan, outdoor, earthy, once wed, 100 layer cake, indie,Orange dahlia, coral zinnia, fuchsia anemone, purple sweet pea, red cockscomb, red and green ranunculus, scabiosa pods, english lavender, and veronica
Bildkälla här
Skulle vara helt rätt och symboliskt.

Bildkälla

Eller förstås något försommarvilt.  


Yellow bouquet for the bridemaid
Bildkälla här

I nyanser av gult. Det är kul med gul. Dessutom känns det som svensk sommar.


Det jag gillade med Kronprinsessan Viktorias bukett var variationen och mångfalden med blommor. Att även klassiska krukväxter som doftranka och pelargon fick vara med. Pelargon är den perfekta snittblomman. Står hur länge som helst om du tar hand om dem. Nytt snitt och nytt vatten dagligen. Häromdagen hjälpte jag en kund med en studentdukning. Hon hade tio honungsburkar som skulle fyllas till borden. Cerise pelargon och brudslöja omvartannat. Granny-style. Hur rart som helst. Plus att hon kunde fylla sina balkongkrukor och njuta av stark rosa prakt hela sommaren. Recycle. Reuse. Reduce. Min stil.

Bildkälla
Jag hoppas iallafall på att få se stänk av färg i Prinsessans brudbukett och på Chris O´Neils kavajslag imorgon. Om jag nu måste blomsterspekulera kring morgondagen så vore det ju kul med något lite galet och överraskande. Vad tror du? 

Happy Friday.


2 kommentarer:

 1. Har inte funderat så mycket på det, jobbar först till 14 och sen får jag väl precis som du låta vädret avgöra. Förra prinsessbröllopet låg vi och födde kattungar, slets mellan tv:n och katten våran, det är också ett kul minne.

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny,

  Jag har också sådana minnen. Hade en svart katt Sötnos som passade på att födda sina ungar när Kungen och Silvia gifte sig. En av ungarna fick heta Silvia och bodde kvar hos oss.

  Jag fastnade framför tv:n med fötterna på bordet utanför regnade det. Kändes helt ok och koppla av med lite kärlek.

  Hoppas du också hade en fin bröllopsdag :)

  Tack för att du kikar förbi.

  SvaraRadera