tisdag 4 juni 2013

Gatsbyfeber


The Great Gatsby. Scott Fitzgerald. Vågar inte ens säga när jag läste boken...Nya filmen. The movie. Jag måste verkligen se den. Min ena tjej såg den i helgen och tyckte den var riktigt bra.
Pärlande dryck och


vackra kläder.


Jag som tycker produktplacering är spännande är ju givetvis nyfiken på  filmen. 

"One company, though, which is laughing in all this, is the champagne house Moët et Chandon. Hardly a celluloid second passes without someone popping open a creamy bottle of Moët et Chandon on screen. But as its spokesman Alexandra King explains: "We didn't approach them. They did the research, found that Moët was one of the few houses exporting to America, identified the best vintage – 1921 – and so used that in the film." Moët was, she says, happy to supply the bottles used in the film. How kind."  Läs mer här. 


 Jag nosade lite på skön lyxighet. Kikade in i fönstret på Tiffanys där paren satt med champagne i glasen och tittade på smycken och ringar. Min man sprang snabbt förbi och där stod jag kvar i regnet och drömde.


Vi tog tunnelbanan till ett av de stora ståtliga varuhusen. Flärdfullt "fishy" var det på Harrods. Det gillade jag. Ett av mina storstadsnöjen är att kika på skyltningar och displayer i de stora kända varuhusen eller i de små nischade affärerna. Visual merchandising skall vara fantasifull och lockande. Floristisk fönstershopping. Idébanken fylls på och inspireras.Harrods Gatsbytema inspirerade till middag i The Foodhall.Jag fullständigt älskar att barhänga på Harrods. Folkvimlet och maten är helt fantastiskt.Vardagsflärd med fisktema. Grillad seabass och ett glas immigt rosé.Inte så pjåkigt för att vara en "vanlig" fredag. Skulle förstås gärna sitta där kväll efter kväll. En av de bästa avdelningarna på Harrods är The Petshop. Lyx för hunden eller andra djur. Bakade lyxkakor till vovven. Jag kunde köpa en och annan och hade förmodligen fyllt en påse eller två till vår fyrbente vän. Om jag varit ensam. Just här är vi lite olika jag och min man. Han tycker det räcker med ett "billigt" grisöra. 


Mer glans fick jag på Victoria Secret på New Bond Street. 


Snygg shopping och supertrevlig personal. Jag fick ett fint exklusivt paraply och det var jag så glad över i Londons ösregn just denna fredag. Enkel lyxighet på Chelsea Flower Show. Champagne i plastglas.


Laurent-Perrier champagnehus anlitade "vår" Ulf Nordfjell till design och utformning av deras utställningsträdgård. 


Kändes som det hörde till med bubbel. Vallfärdande blomsterfolk är törstiga. London är en himla trevlig stad. Vi drabbades en kort stund av skön Gatsbyfeber. 2 kommentarer:

  1. Vad skönt att höra att jag inte är den enda som inte sett filmen ;) Vill absolut göra det, men på nått sätt tycker jag det tar emot att gå på bio på vår o sommar. En mörk biosalong är liksom mysigare på hösten o vintern ;)
    Kram Emelie

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Harrods är en upplevelse, vill gärna se det igen.

    /Jenny

    SvaraRadera