fredag 12 april 2013

"Snyggast täppa vinner"


En snygg täppa. Nu börjar visioner och trädgårdsdrömmar spira. Om man vill ha lite drömhjälp och inspiration kan du besöka Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan i helgen. Jag var där igår med en blomsterväninna.Vilken tur jag hade som dessutom ramlade över en underbar trädgårdsprofil. 


Med sjungande rötter i Norrland. En underbar blomsterkreatör vars slingrande blomsterstigar har korsat mina. 


Fredrik Larsson. Full av energi och skaparkraft. Alltid. En sann inspirationskälla.
Så visst var vi partiska. Jag och T. Vi hejade på Fredrik! 
De andra gjorde också fint. Men vi hejade på Fredrik. :)
Lapptäcksteknik och Urban Gardening funkar absolut ihop. 

Gul gerillaodling och fredligt handarbete känns helt rätt. Urbant och soligt. 

 Gula nyanser är så perfekt till grå betong! Fredrik tycker som jag! Gult har hamnat i skymundan.
Mjukt och hårt. Älskar kontraster.
Det var väldigt längesedan jag besökte denna mässa. Kan inte minnas när egentligen. 


Nu passade jag och T på att ses. Det är inte så ofta vi får till det. Så mycket kackel blev det ;) 

Midsommarfunderingar här


Lite hann vi förstås ta till oss mellan hejarrop och kaffepauser. Jag gillar handarbete och trasmattan är en klar favorit. Minnen både en farmor och en mormor som vävde. De var förresten superduktiga på alla typer av handarbete. Ett sådant här familjeträd skulle vara fint till midsommar. Eller vilken sommarfest som helst. Kan kanske även funka som vackrare fågelsskrämma. 


Inspireras här också.

Rara snittblommor och trasor. Fint. Gillar. Pinnstol med blomstrande sittdyna. Som att sätta sig i en svensk sommaräng. 


Ett grönskande bord ser alltid inbjudande ut. Oj, vad jag längtar till att få duka ute. Använda trädgården och naturen fullt ut. Vackert att odla sina frön i fina glas. Bara att plocka fram wiskeyglas, röd/vittvinsglasen, konjakskupor, champagneglas, drinkglasen. Gröna drinkar är nyttigt.

Det finns ett och annat guldkorn på mässan. Jag hann också säga ett snabbt hej till Charlotte irl. Charlotte och hennes Trädgårdsflow Shop hade montern full med blomstershoppande männsikor. Underbart inspirerade. 
.
Så går ni på trädgårdsmässan i helgen. Förutom att kolla in idéträdgårdarna och balkongoaserna. Rösta på Fredrik!! "Snyggast täppa vinner". En utmaning anordnad av Blomsterfrämjandet. Besök också Trädgårdsflow Shop här finner du många blomstrande bra-att-ha-saker. 
Ett frötips är Rara växter! Som säljer de mest underbara och söta frön. Finns hur mycket som helst. Bara att botanisera.


"Gröna raster" 

& ett smaktips. Urbans Skafferi. En vän till T driver detta fantastiska skafferi med egen tillverkade produkter med större delen lokal odlat, dvs Mälardalen. Urban inspireras av säsongerna och tar tillvara på det som bjuds i respektive skördesäsong. Gudomlig pesto på soltorkade tomater, muster, safter, inlagda frukter och sagolika marmelader. Två påsar var, fulla med ätbara godsaker, blev floristernas enda shopping på en trädgårdsmässa. ;) 


Näsudens Handelsträdgård fick guld

Enjoy.

Ha en underbar helg.

Blomsterglädje till er.


P.S Här hittar du lite mer av det jag skrivit om gult, gult, gult, gult, gult, gult det är kul med gult. Lite mer skönt gult.

Här finns inspiration till "våldsamt" vacker urban trädgårdsodling. Här. Här. Här. Här. Här. Mer urbant här. Här smäller det.Ledsen att  mina bilder är ännu mer ostrukturerade än vanligt. Glömde min "riktiga" kamera och mycket skönt blomsterprat gjorde mig en aning ofokuserad vilket syns i bilderna. Iphone-impressionism. A slice of "unfocused" garden-life. 
4 kommentarer:

 1. Underbart! I år blev det ingen mässa för min del, så tack för glimtarna! Kram Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie,

   Jag tycker att det skulle kunna vara så mycket mer varje gång jag går. Det är ju egentligen mer en blomstermarknad. Och kanske är vi som jobbar med blommor lite kräsna. Wow-effekten uteblir och då blir jag lite besviken. Det känns som jag inte är ensam om den känslan. Men det fanns absolut massor av godbitar. Det är dessutom alltid kul att träffa på andra blommande folk som man inte träffar så ofta. Ha en fin helg. Sitter här och undrar vad den 20 gradiga värmen är ;)

   Radera
 2. Härligt med alla fina och inspirerande bilder! Känns nästan som man var där...
  Kramar Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica,

   Hoppas allt är bra med dig och Göteborg :)

   Vad härligt att du känner så. Lite här och nu bilder funkar ;)

   Hoppas ni har mer vår än vi.

   Blomstervärme till dig.

   Radera