onsdag 17 april 2013

Flower Talk


Tar du hand om dig ordentligt?

Jag såg Dokument Inifrån Svt häromdagen. "Ska vi förbjuda sockret?" 
Denna vita drog som visat sig vara lika beroendeframkallande som kokain. Sött som är så gott. Jag vet själv hur lätt det är att falla pladask i en påse med lösgodis för att energin är låg. I min blommande bransch är det väldigt lätt hänt. Frukosten kan både blir dålig och tidig, lunchen kort, stående och sen, middagen blir halvdan och nästan precis innan läggdags. Däremellan behövs kickar och då är ju godis av olika slag lätt att stoppa i munnen mellan kunder och blomsterbindning. Ingen bra kombo. Blodsockret åker berg-o-dalbana. Inte så konstigt att kommunikation och stämning på en arbetsplats, med mycket att göra och i visa fall hög stressfaktor, kan få tråkiga konsekvenser för att man inte tar hand om sig på bästa sätt.

 

Nu fortsätter våra Blomstrande Diskussioner hos Emelie på Svenska Blomsterbloggar. Vi har läst, spanat in olika källor och diskuterat våra egna erfarenheter och skrivit ihop ett Flower Talk #2. Emelie och jag har olika upplevelser och kunskaper och dessutom befinner vi oss i skilda stadier av livet. Vilket gör vårt samarbete i cyber-space så intressant och spännande. Förutom att vi delar nyfikenhet och kärlek för färg, form, design & blommor så känner vi att vi vill hjälpa och stötta andra blomstermänniskor i sitt blommande dagsverke. Vi vill skapa ett tryggt nätverk som kan föra oss framåt och skapa trevligare arbetsmiljö för alla. 

Vi hoppas, både Emelie och jag, att vi skall kunna få igång en dialog med våra blommiga läsare. Vi vill gärna ha feedback på om det är något som är bra eller dåligt. Ni kanske vill att vi ska ta upp ett speciellt ämne. Hjälp oss få fart på en blomstrande diskussion. Vi vill höra era blomröster. Välkomna.

P.S Våra "flowering conversations" kan förstås även handla om blomstrande projekt av olika slag. Det kanske finns idéer och samarbeten som vi kan förmedla. Det är otroligt givande att arbete och dela med sig över cyber-gränserna under ett gemensamt blomsterparaply. 

Har du missat tidigare Flowertalks:

Här & här & här

Ha en solig fin dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar