fredag 5 april 2013

Blomstrande blickfång


Vårt bord är alltid dekorerat. Vardag som fest. Jag tycker det är mysigt att det är lite blommigt och ompysslat på bordet. Vi tillbringar ganska mycket tid vid vårt matbord. 


Det pluggas, det läses, det äts, det pysslas, det jobbas, det pratas, det fikas, det hängs eller så sitter man bara där.Jag ändrar efter lust och tillfälle. Det betyder inte att jag köper nytt alla gånger. 


Pre-påsk bordsdekorationen med naturnära fjädrar, vita tulpaner och kungsängsliljor i klarglas tog lite stor plats när vi skulle vara fler kring påskbordet.


Fick plocka isär och göra nytt. Jag tycker det är lite roligt att utmana mig själv att göra något helt nytt av det jag har. Kokbokslådan fick bli grunden till påskbordet med tema reuse.


Folie i botten.


Ner med kungsängsliljorna rätt upp och ner. Stack i provrörsvaser i jorden och satte i de fint utslagna vita tulpanerna. Fyllde på resten av lådan med små vaser och stack i fler tulpaner. 


Det blev lite tomt med det jag hade så jag fick åka iväg till vår lokala blomsterhandlare, Gullvillan. Jag var helt inne på vitt och eventuellt något åt lila/blått för att matcha farmors gamla blomassietter. Dock när rara ägarinnan erbjöd mig en hink med orangefärgade tulpaner, tänkte jag om. Det går alltid att tänka om.  En hink med tulpaner som ingen ville köpa för att de var utslagna....hmm. Väldigt svenskt. Jag ville att mitt blomsterarrangemang skulle vara i full blom på vårt bord när gästerna kom. Bästa påskpresenten till en florist ju :)


Päronträdet fick skänka några grova kvistar som dessutom tog upp det brunsvarta i tulpanerna. Stack bara ner dem där de passade och fick plats.


Några söta fluffiga fågelfjädrar fick det bli för känslans skull.En ny bordsdekoration med blomstrande blickfång av återbruk. Inte så pjåkigt. Sedan hade  jag sötaste vårängen på bordet hela påsken och några dagar till. Blomsterlycka. Tack Gullvillan.


2 kommentarer:

 1. Vilken härlig blomstrande låda.
  Blommor är så mycket vackrare när de är i full blom. Det borde vi kanske bli duktigare på att sälja in till middagsdukningarna.
  Imorgon blir det blommor hemma på vårt bord också.
  Ha en mysig helg i myshuset.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta,

  Hoppas du haft soligt i påsk. Mushsuet har varit fullt med mös som kommit och gått. Försöker fortfarande vänja mig vid att ha en utflyttad mus.

  Blommor är förstår vackert hela vägen. Det är en njutning. Dock är det något lite finare till fest eller middag att det är blommigt. Riktigt blomstrande. Som du skriver vi borde bli mer lyhörda när blommorna skall vara som finast. Tror dock att vi är lite rädda för hållbarheten. Att kunden blir besviken för att de inte står lika länge som om de köpt dem knoppiga. Men de står ju en stund även om de är i blom med rätt skötsel. Vi säljer ju inte vissna blommor utan utslagna blommor. Just detta tror jag är rätt svenskt. När jag studerat blomsterköpare på alla mina resor i utlandet köper de allra flesta utslaget och inte knoppigt. De tar den där fånget med öppna tulpaner som vi aldrig skulle.

  Hoppas du har härliga fullt blommande blomster på ditt bord och njuter av dem in i det sista. ;)

  Stor blomsterkram och tack för att du kommer förbi. Jag blir glad varje gång.

  Sanna

  SvaraRadera