söndag 31 mars 2013

Svenska tapas


Det var lite av en drop-in-påskafton här i mushuset. Medlemmar i familjen skulle komma lite då och då under kvällens lopp.


Så vi kom på att vi skulle göra de vanliga traditionsenliga förrätterna lite mer åt drinktilltuggs hållet. Lite mysigare att sätta sig till bords till huvudrätten när alla sedan var samlade.
Det är alltid trevligt att småplocka lite till dryck medan man familjeminglar och lagar mat. 


Sillar, lax, ägghalvor och "gubbröra" (egentligen skagenröra några i familjen äter inte sill) serverades som mumsbitar på snittar,i sherryglas, snapsglas och på skedar. Några bitar kokt delikatesspotatis i botten på glaset, en liten bit finskuren inlagd sill och en dill kvist på toppen. Lager på lager.


Fin skuren potatis, matjessill, gräddfil och klippt gräslök. Matje-shot. 
Hackat kokt ägg, löjrom och rödlök. Ägghalva på sked. En tunn skiva kokt delikatesspotatis, en bit senapssill och en dillkvist. Senapssill på silversked. 


Blomsterbröd (färsk kavring och stekt surdegsbröd från vår "hovleverantör" Gateau) med en klick himmelskt god skagenröra gjord av Liten efter recept av Mannerström. 


Svenska tapas på vårt sätt blev himla lyckat. Allt smakade så mycket bättre. Kändes lite lyxigare. Dessutom hade vi alla något att göra medan vi väntade in de andra. Det här blir vår nya tradition. Nästa gång blir väl till midsommar om inte förr. Perfekt mingelmat. 

God Fortsättning. 

Sann

P.S Bilderna blev som de blev. Här och nu. I stunden mellan familj, mat och prat. Men hoppas ni har fått smak för svenska tapas känslan i mushuset.  

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately one of the best hosting company with plans for all of your hosting requirements.

    SvaraRadera