fredag 1 februari 2013

Pop-Up


Minns du barndomens pop-up-böcker?

                 

Det gör jag. Jag älskade dem. Berättelsen fick en djupare dimension på något sätt. I de flesta av dessa böcker fanns dessutom något att dra i, snurra på eller lyfta upp. Det gjorde läsande så härligt påtagligt. Som att besöka ett underland.


När mina tjejer var små sökte jag med ljus och lykta efter pop-up böcker. Fann endast några få.


Su Blackwells tolkningar av" mina" barndomens böcker ger mig rysningar av välbehag.


Bok. Saga. Ord. Lekfullt. Förtrollande. Vackert. 


Konst som kommunicerar. Det gillar jag. Återbruk av gamla böcker. Det gillar jag. Jag som har svårt att läsa en bok två gånger även om jag älskar den. Om jag kunde skulle jag fånga symbolerna i min favoritbok så här.


Pop-up-bok för Pop-up-florist.


Så visst kan man läsa blommor. Ordagrant. Med tanke på gårdagens inlägg :)
Jag tänker mig en Alla-Hjärtanskyltning i en kärleksroman. Levande popuprosor som spirar upp ur sidorna. Fint med Piano-rosorna. I sådana här stunder önskar jag mig en egen butik igen. För att få möjlighet att testa på en gång. Bollar idéen vidare till mina fellow-florists. ;) Om någon skulle testa hör gärna av er och visa hur det blev. Blomstrande boklycka.


Su Blackwells bokskulpturer är helt fantastiska på bild. Undrar hur de skulle vara att se/läsa live. Se, inspireras och njut.Min yngsta flicka använde sig av pop-up/tittskåps-tema i ett konst -och svenska projekt i högstadiet. Deras konstverk ställdes ut på stadshuset i vår kommun. Jag älskade hennes tanke att göra sin historia interaktiv. Stimulera flera sinnen samtidigt. Stolt mamma. Nu blir det mer konst för min del. National Museum med min pappa de stänger på söndag för renovering. Jag är stormförtjust i National Museum så nu måste jag fylla på med deras konstkänsla för några år framåt. Även om de kommer hålla till på Konstakademin under tiden.

Ha en fin helg.


Bildkällorna hittar du här. Kolla in Su Blackwells bokkonst på bild. 

P.S Jag vill också tacka en Instagramvän (nadiaetc) som delade med sig av Su Blackwell. Har du Instagram följ hennes underbart vackra bilder i pastellkänsla. När du ändå är på Instagram följ mig (sannasvarld) och min dag. 

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du också gillar artis's books! När jag hade praktik som bildlärare i höstas testade vi att göra en snabbvariant av bokskulpturer - superroligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Det låter helt fantastiskt. Den bildlektionen hade jag gärna varit med på! Eleverna måste älskat det. De flesta har väl någon form av positiv relation till en bok. Jag skulle gärna vilja veta hur du gjorde.

   Tack gör att du kom förbi. Ha en fin vecka.

   Radera
 2. Hej finaste Sanna...
  Dessa popup böcker kommer jag så väl ihåg, inte när killarna var små men när jag var liten :)
  Jag funderar på inlägget här hos dig... :) men oj va svårt, vill ju att det ska vara sådär extra superbra ju :)
  Hoppas du har en fin kväll och att du får en härlig helg.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica,
   Men visst blir man sugen på att testa. Om man inte provar ;)
   Hoppas din helg varit skön. Här i mushuset är det fullt upp med ommålning och rumsbyten. Nu när stor har flyttat ut. I helgen blev en flytt klar. Nu väntar nästa rum.

   Hoppas du får en fin och bra vecka.
   xxx

   Radera