onsdag 13 februari 2013

Handskrivet

vintage typewriter wedding
bildkälla

Går du i kärleksfunderingar? Alla hjärtan ska ju kärleksfullt firas på torsdag. Och då menar jag alla hjärtan. Hela, trasiga, barnsliga, vuxna, gamla, unga. Menar verkligen ALLA HJÄRTAN.


tea party wedding inspiration
Bildkälla
Det behövs bara ett brev eller kort. Eller en enkel liten handskriven lapp med några rara ord. 

vintage love letters
Bildkälla

Jag kom i kontakt med Valentines Day tidigt i mitt liv. Jag kanske var 5-6 år och gick på en amerikansk skola i  Saudi Arabien. I  skolan fick vi klippa, rita och klistra Valentineskort. Jag förstod nog inte riktigt vad det var det första året. De kommande åren rycktes hela familjen med. Det firades och gavs kort både hit och dit. Jag minns framförallt de där handskrivna korten som jag fick av en pojke i min klass i smyg. Mario hette han och var alldeles rödhårig. Barndomskärlek.

love letter wedding cake
Bildkälla

Det finns inget så vackert och betydelsefullt som något handskrivet. Det tycker jag fortfarande i dessa mail och sms-tider. Det ligger tanke och kärlek i det handskrivna. De handskrivna orden har sådan känsla och tyngd.  Jag älskar det.

Romantic white wedding styled shoot details by Gambol Photography
Bildkälla

Du kan skriva på vad som helst egentligen. Fantasin har inga gränser. 

Bildkälla

Hur ofta skriver du något för hand?

Bildkälla
När fick du ett handskrivet brev senast?

Hylla din nära och kära med en hyllning till det handskrivna. På torsdag. Och vilken annan dag som helst förstås. När mina tjejer ger sig iväg på egna resor fyller jag i smyg deras fickor, necessärer, handväskor, skor, överallt det kan få plats en liten handskriven lapp med citat, tankar, tips eller enstaka ord. Så under resan när de känner i jeansfickan, eller skall ta fram tandborsten, hittar de en överraskande handskriven lapp från mamma.


Ett fint sätt att visa sin kärlek.

2 kommentarer:

 1. Hej min vän.
  Vilket underbart vackert inlägg.
  Varmt och fint och underbara bilder :)
  Jag skriver mycket för hand, jag tycker det är roligt faktiskt :)
  Jag har fortfarande en "vanlig" kalender, inte bara den i datorn :)
  Stor kram till dig.
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej Jessica,

  Vi är lite lika du och jag. ;) Jag skriver mycket med penna. Jag spar ju sedan urlänge på ord, minnen, citat, idéer och har fyllt många anteckningsböcker och lappar. De hade inte varit detsamma att bläddra tillbaka om de varit skrivna på något annat sätt än förhand.

  Det är klart vi måste ha en vanlig kalender....hur är det annars möjligt att ha ordning på vardagslivet. Det är ju grejen med nytt år. Ny kalender som vi kan fylla med text och en massa kom-i-håg. :)) Nej kalender i dator eller telefon är jag för gammal för. :) Min äldsta flickor gillar också vanlig kalender och penna. Min yngsta önskade sig ingen ny i jul. -Men mamma...jag har ju iphone.

  Hoppas du hade en fin semmeldag. Jessica tusen tack för att du alltid lämnar så fina ord. De värmer varje gång.

  SvaraRadera