torsdag 3 januari 2013

Vitt fluffSå vill jag ha lite sådant där vitt fluff.....Kan du inte fylla ut det med nåt, sådant där vitt....Kunden har bestämt sig för 1-3-5-7 stycken rosor av något slag och vill fylla ut. Men jag brukar ofta föreslå något helt annat till de udda antalet rosor. 


                          


Jag kan tycka det blir tråkigt med några rosor och brudslöja. Det är så.... vanligt. Så livsmedelsbutik. Oarbetat och helt utan eftertanke.
Brudslöjan har lämnat plats för annan fin och vacker utfyllnad. Vaxblomma, blåbärsris. stjärnflocka, ecalyptus, poppel, green bell m.m

Nu börjar slöjblomman smyga sig tillbaka men då inte som klassisk rosutfyllnad. Utan som "egen" blomma. För den är vad den är. Rätt bedårande.
 Erkänner att jag verkligen ratat brudslöjan helt. Den har känts dammig, fult gammaldags, konservativ, osexig, ointressant traditionell, fantasilöst trygg. Den har aldrig lockat mig överhuvudtaget, förrän nu.


                                      


"Babys breath" kallas Gypsohilan på engelska. Fint. Symboliskt.                                   
Kan användas som strösocker i en bland bukett. Försiktigt. Som en svagt andetag. En förnimmelse av fallande snöflingor från himmeln i december eller singlande körsbärsblommor från träden i maj.baby's breath bouquet
Bildkälla


Brudslöja smakfullt använt i bukett eller bara "en masse". Näpen, busig eller cool. Det är du som väljer. Ett fång med pärlande små vita känns helt i tiden.  Underbart och härligt. I min trädgård skall definitivt en brudslöja planteras till våren. Hur mycket snittglädje som helst.                                     


Skimmia, echeveira, slöjblomma och rosorna Talea och Coffee Break. Jag har ändrat mig. Baby´s Breath har fått en litet utrymme i mitt floristhjärta att växa i.

I helgen har jag ett bröllop och brudparet är bosatta utomlands. När vi träffades i  början av december sade den blivande brudgummen: Jag har förstått att brudslöja inte är så populärt i Sverige! När vi försökte kom fram till en blomma som hade en känsla av vinter. Jag höll med och erkände min lite aviga känsla för det vita fluffet. Kollar vi utanför våra gränser så används slöjblomman flitigt. Så dax att tänka utanför Sveriges lite väl konservativa blomsterlåda.  Så visst kommer det bli strössel av symboliska raringar till det blivande brudparet. Som förövrigt flörtar med gamla traditioner. Den blivande brudgummen är den håller i fixet kring brudblommorna. Bruden har säkert haft önskemål men det är bara den blivande brudgummen jag haft kontakt med. Spännande och lite pirrigt är det förstås.

Imorgon blir det blomsterverkstad i mushuset. 


6 kommentarer:

 1. Ja din bukett ser verkligen lite utlandsbukettig ut. Jag ratar också gärna brudslöjan, men kunderna älskar den. Blev många brudslöjetulpanbuketter till nyår, med glittrig brudslöja.
  Vi får se om man kan bli omvänd under 2013.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M,

   Tror att en omvändelse är påväg. Brudslöjan andas vårluft. Så här års lockas iallafall jag av medelhavsvärme och utlandet. kanske blir det omedvetet att det visas i mina buketter :)

   Ha en superfin vecka.

   Radera
 2. Brudslöja är ett måste i blomkylen hos mig också, annars blir det stor besvikelse hos kunderna.
  Fast i dessa tider när det finns underbar vaxblomma att ersätta den med, brukar det gå bra utan...
  Din bukett blev fint vintrig med med lätta snöflingor i!
  Kramar & Gott Nytt År!
  /Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica,

   Tusen tack för att du tittar förbi. Och god fortsättning till dig också. Vi hoppas på ett blomstrande år. :) Vaxblomman är en av fina favoriter. Den passar allt och kan ge en bukett så olika uttryck. Men brudslöjan gör återtåg. Vinner mitt hjärta mer och mer. Men tycker fortfarande det är svårt att få till det jag eftersträvar. Lättare med "bara" slöjan. Men gillar utmaningen! Vi får se hur det går 2013!

   Sanna

   Radera
 3. Hej fina Sanna
  God fortsättning på det nya året :)
  Din bukett är helt underbar och man längtar till våren :)
  Pratade precis med min bror som landade i Spaninen för ca 2 timmar sen.... Han var helt överlycklig över värmen och alla underbara blommor :))
  Ha en underbar fredag min vän.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 4. Hej rara du,

  Tusen tack! Låter underbart att få lite Spanien feeling. Även om det bara är telefonledes. Lite som min bukett mot det ganska gräsliga draperiet. De putsade väggarna och tygstycket påminner mig ofta om små hus vi hyrt runt södra Europa. Men tyget fick en ny glans med buketten ;)

  Ha det fortsatt fint. xoxo Sanna

  SvaraRadera