fredag 11 januari 2013

TrädgårdsvandringHomework. Av bästa sorten. Ett bröllop. I övervägande rött med något blått. 


                             

Rosor, tulpaner, anemoner, rankunklar, viburnum, kvistrosor, bouvardia, nejlikor och orchidée.I anda av gammal bröllopssed var det brudgummen som beställde brudbuketten. Brudgummen skulle heller inte få se klänningen förrän på bröllopsdagen. 


                                         

Jag, däremot, fick en sneak-peak av klänningen via mail av bruden. Jag vill gärna ha en känsla av vilka bröllopskläder som är tänkta.Bruden skulle bära marinblå skor och brudgummen marinblå kostym. Till det skulle önskades det vackra blomster.Två tärnbuketter.Två corsage. En brudbukett.
De stoppades i kylen över natten bland blåbär, vaniljyogurt och annat gott.


Försöker vara strukturerad när jag börjar. Var sak på sin plats. Men...Det funkar inte. Jag jobbar inte så. Måste leva ut. Låta blomsterenergin flöda. Virvla. Visst är det ändå vackert med kreativt kaos och leftovers. 


Crea Diem. Skapa Dagen. Det är lycka. Att skapa.Känna mig nöjd med det som skickas iväg. Även om det alltid är pirrigt. Jag vet ännu inte om de blev nöjda. Om jag tolkade känslan av brudgummens inre syn på rätt sätt. 
Jag hoppas att bruden kände att blommorna var som en romantisk vandring i en något förvildad fransk trädgård.P.S Jag har skrivit tidigare att jag tänkt en lätt snöflingeeffekt med slöjblommor. Men jag föll för den något frostigt mellatiska viburnumen när jag var och hämtade mina beställda blommor i Årstahallarna. Tyckte det blev finare i buketten. Blå rimfrost fick det bli istället för snöflingor.

4 kommentarer:

 1. Åhh vilken underbar brudbukett!
  Va härligt att det var brudgummen som bestämde hur den skulle se ut :)
  Nu längtar jag efter att kunna gå ut och plocka blommor i det fria... Fy vi har så kallat här idag.. Brrr.
  Ha en mysig lördag.
  kram på dig!
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina Jessica,

   Vad roligt med så fin feedback av dig! Tack. Min man beställde oxå blommorna när det begavs sig ;) Jag har alltid vetat (sedan jag plockade blommor som liten tjej) vad jag skulle ha i min bukett. Blåklint, prästkragar och nyponrosor. Det fick maken förstås med sig på en lapp ;)Tycker det är en rar tradition. Skönt som florist också. Snabba beslut. :)

   Jag längtar också efter blommande sommarängar. Snart så!

   Hoppas du ligger under en varm filt och har det gott.
   Kram Kram

   Radera
 2. Aahhh....Smukke blomster/buketter. Jeg er sikker på at brudeparret er blevet meget fornøjede!
  Fandt nettop ind på din fine blog. Her må jeg følge med. Sætter mig op som følger!
  Ha en fin dag!Klem fra Ina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ina,

   Vad otroligt härligt att du hittade hit. Blir så glad när det kommer nya gäster som säger hej. Tack för fina ord! Nu skall jag kika in hos dig.

   Välkommen och hoppas du finner inspiration.

   Ha en mycket fin lördagskväll.
   god Natt :)

   Radera