torsdag 31 januari 2013

Blomstertolkning


"En natt dimper Peter Pan i sovrummet hos syskonen Darling, Wendy, John och Mikaela."


"Natten är stjärnklar och helt perfekt för en flygtur till landet någonstans"


I december hade Peter Pan och Wendy premiär på Stadsteatern. 


I regi av en av mina favoriter Pia Johansson. Och dessutom är det underbare Mark Levengood som är berättarröst med sin fantastiska mjuka mumintrollssvenska.
  


Pia Johanssons mamma ville skicka blommor. Vilken tur för mig som älskar att fånga sagan. Jag tycker om att få "skriva" med blomster. Jag tycker om när mina buketter kan "läsas" av givare och mottagare.


De förlorade pojkarna, stjärnklart, sjöjungfrur, Peter Pan, Tingeling, indianer, pirater, syskonen Darling, krokodiler, Neverland. Symboliseras i färger och former. Astranstia (de vilda förlorade pojkarna), liljeknopparna (indianfjädrar), limegröna nejlikor (Peter Pan), kottar (krokodiler), rosor & ranunkler (skymning, syskon, familj) pärlor (piratskatt), tunt silver och glittriga äpplen(Tingeling, sjöjungfrur, stjärnor)... Ni förstår hur jag tänker. Sedan är förstås färgerna aprikos, rosa, vitt, brunt tillsammans sagolika i sig. 


Jag älskar historien om Peter Pan. Nu fick jag göra en blomstertolkning på uppdrag av Pia Johanssons mor. Tack. Jag hade tänkt att gå och se den men helt enkelt glömt att jag ville se denna version på Stadsteatern. Den spelas bara februari ut. Biljetterna är så gott som slut sålda. Synd. 
Får trösta mig med ett av mina favorit citat. Ett sådant som skall handskrivas och läggas på huvudkudden till någon nära. En gnutta Peter Pan- romantik.

"You know that place between sleep and awake ; that place you still can remember dreaming? Thats the place I always will love you. Thats where I will be waiting."


P.S Glöm inte möjligheten att också du kan möjlighet att få skicka en sagolik bukett till någon du står nära. Kanske du kan skriva citatet ovan på kortet. Tävla här. Tävlingen pågår till 10:e februari och är i samarbete med Euroflorist. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar