söndag 8 juli 2012

Fyller ju år idag

 

Re-cyber

lördagen den 16:e juli 2011





Sommarbarn

Det här sommarbarnet hade ju födelsedag nyligen.


Fortfarande är det "lite" viktigt var den firas. Helst i "riktiga Sverige". Vi bodde utomlands när vi barn var barn. Min bror ville åka till "riktiga Sverige" när vi kom hem på sommarlov. Att tillbringa dagar i Sveriges hufvudstad var som att fortfarande vara i ett annat land.


Det sitter väl fortfarande i själen, det där med att Väddö är det riktigt riktiga. Här vill jag fira mina födelsedagar, här vill jag vara på sommaren så ofta och så mycket som det bara är möjligt.


Den här födelsedagen gick i blåbärsblått, väddömarint & havsgrönt med inslag av smultronrött. Det är så himmelskt härligt när andra fixar fint. Till mig! En egen tallrik! Tack!


Med det enkla går det att få till finaste festen. Lakan till duk, dricksglas till vaser och värmeljushållare, pappersservetter och dekorationer från skogen. Förträffligt. Syster-chict.





Vilken mysig kväll det var. Sommarbarnet njöt av mat, dryck och...


SMULTRONTÅRTA! Mums, den var obeskrivligt god. Systra mi, den gjorde du bra.

Måste tacka kockarna också för en välsmakande meny. En aning cross-over. Ett möte mellan Mellanöstern, Sverige, Frankrike och Grekland. Kokta rödbetor med chevré till förrätt. Till huvudrätt grillade turkiska köttfärsspett "á la papa" med sallad, svensk färskpotatis, tzatsiki och morfars "baba". Nyfiken på recepten!? Bara att höra av sig.



Foto: S.Westien

4 kommentarer:

  1. Men halloj... Du fyller år. Stort grattis Sanna!!! Vilken söt bild på dig som liten :-)) De där stickade mössorna, koftorna, halsdukarna och ja allt egentligen... känner man igen. Så underbart att få sätta sig till lagat bord. Bästa presenten. Å smultrontårta. Det är LYX på hög nivå. Tror aldrig jag ens hört tals om det förut. Vilka mängder ni måste ha runt knuten. Själv är man nöjd för minsta fyllda strå. Aha. Du bodde utomlands som liten. Spännande. Det är därför jag gissar att man kan ana din förkärlek till andra länders färger, smaker, dofter och annat vackert du visar i din blogg. Själv har jag en fot i ett annat land också. Men inte för att jag bott där, utan för att jag har en utländsk pappa. Vi har aldrig träffats. Men utan tvekan dras jag till vissa smaker, färger och annat från den kulturen. Jopp. Här har det varit lugnt och skönt i dag. Goda vänner åkte just. En god middag (som jag förvisso lagade själv hahaha....) är bortdiskad. Och nu sitter man här. Framför datorn. Vanligt kvällsnöje.... Mannen framför tv:n. Ska nog ta fram den bärbara och sätta mig bredvid honom i soffan i varje fall :-)) Japp. Så får det bli.

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Vad glad jag blir. Tack.:) Jag gillar att fylla år. Dock vill jag helst glömma siffrorna;) Känner mig som 33 men det är ett tag sen nu:) Lill- flickan finns ju kvar.

      I år blev det jordgubbar, smultronen är inte alls lika många i år och de är inte riktigt mogna ännu. Det kanske blir några få på ett strå...det rimmar ju :) Ett strå med smultron är sagolik lyx. Doften är härlig dessutom.

      Låter som ni haft en riktigt fin kväll. Jag tycker det är minst lika roligt att bjuda som att bli bjuden. Det är härligt att få till det i köket. Kan tänka mig att du lagar god kreativ välsmakande vacker mat.

      Våra rötter och vägar präglar oss på olika sätt. I tonåren tyckte jag det var jobbigt att ha vänner hemma. Vi hade ett brokigt hem med massor av ting. Ovanliga ting från fjärran som mina föräldrar samlade på sig. Mina kompisar hade ju 70-talssnyggt hos sig. :) med allt vad det innebar. Nu älskar jag alla de där skatterna. De bär en historia. Vår familjesaga och ibland även en annans berättelse.

      Hoppas du fick en skön kväll i soffan med laptop å man. :) bra att man kan kombinera sin liv. :)

      xoxo

      Radera
  2. Fina färger och härliga maträtter! Gillar!

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt med färgglatt ätbart! :)

    Vi gillar lika.

    SvaraRadera