torsdag 21 juni 2012

FörstasidestoffBlommande förstasidestoff. Blomstrande skvallerpress.
"Upp till tretton" var en radiofavorit när jag var liten. Önskningar, småprat, frågor, skivvinst och en hälsning. Ulf Elving hette programledaren. Typ 30 år senare pryder han sitt huvud med en vild och vacker sommarkrans som jag har gjort. En riktig sommarönskning.På en 45 minuter skulle jag binda två härliga blomsterkransar för en fotografering. Beställare: Se och Hör. Prestationsångest och stress på en och samma gång. Puh.

Jag blev jättenervös att det inte skulle bli bra. Men det blev det. Puh. De tog sig till och med sig tid för att ringa och säga att de tyckte kransarna var fantastiska. Tack. Det är ju lite kul att se sitt blomsterskapande i en tidining även om det är i skvallerpressen.
Så här dagen innan midsommarafton har det skapats och bundits hårkransar efter alla möjliga önskningar.


Det tar en stund att binda en hårkrans. En del reagerar för att det kostar mellan 450-600 kr beroende på blomsterval. 
De tycker att det inte krävs så mycket blommor. Men just med huvudkransar är det jobbet som tar sin tid. Och vill man ha en fin välarbetad hårkrans av en florist så kostar det lite mer.Hortensia, kryss. murgröna, sommarslöja. Kombinationen blev ljuv och kommer passa fint till midsommarklänningen.Rött, blått, vitt. Blåklint, ros, brudslöja, enstaka läderblad.Till midsommarkalaset vid havet. Ja, det var den dagen. Dagen innan midsommar och jag är trött i händerna. Slängde även snabbt ihop 3 stycken till mina egna tjejer. Slöja i rosa och vitt plus murgröna. Söta. De ligger i en plastpåse i kylskåpet och väntar på morgondagen. Det är bästa förvaringen för din krans. Plastpåse, spraya vatten och in i kylen. Då håller sig kransen fräsch och fin. Sedan är det bara att festa och dansa barfota med blommorna i håret.

Ha en härlig midsommar.

4 kommentarer:

 1. Hej min fina vän...
  Fantastikst fina o fantastiskt kul :)
  Förstasidan i skvallerpressen minsann :)
  Åhh va kul för dig... Kan tänka mig att dina tjejers var minst lika fina som dessa.
  Ha nu en underbar midsommar kära vän....
  Stor kram till dig
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :) Tänk att var med i en skvallerblaska. Kungen, Ulf, Charlotte, Måns å en och annan blomster.

   Min mellan sade vid middagen- Mamma är det du som gjort kransarna i kylen? --hmm!? Vem annars, blomsterfen? :)-Dom va fina!, vem e dom till? -hmm. Tack, vem tror du de är till, älvorna. :) Ibland undrar jag vad som försigår i mellans huvud.

   Nu ska jag sova en djup blomstersömn.

   Sov gott och dröm fint. Tack för att du alltid skriver så fint till mig.

   Radera
 2. Wow! Vilka fina kransar, det syns att du är proffs.
  Knepet med kylskåp hade jag till min pyttekrans,
  och den höll sig fin flera dagar.
  Glad midsommar och kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AnnaMaria,

   Kylskåpet är den perfekta förvaringen för undersköna blomster..om man har plats vill säga. Så här i midsommartid bland gubbar, snaps å sill kan det ju vara fullt. ;)

   Tack för fin kommentar. Tycker din söta lilla krans är helt underbar till "gamla" trasor. Den perfekta kombon till svensk midsommar. Karin Larsson ler från ett sommarmoln Tror inte du?

   Tack för att du tittar förbi. Ha det fortsatt skönt i midsommartid.

   Radera