torsdag 3 maj 2012

Bommor med en mening

2011-04-06

Symbolik
Att ge blommor är en fin handling. Att använda sig av olika symboler gör handlingen till något ytterligare. Gillar genomtänkt.


Tulpanen Marvel till ett litet underverk som kommit till världen. Eller till en vän som gjort underverk eller till dig själv för att du är ett underverk.Tulpanen White dreams till en vän som sover dåligt. Eller till vännen som dagdrömmer om vita sandstränder eller till paret som har det minimalistiska drömhemmet.


Tulpanen Rococo till den konstintresserade farbrodern. Eller till mormor & morfar som älskar Frankrike, eller till vännen som älskar att flanera runt i gamla 1700-talsslott. "Fête galante".


Tulpanen Dow Jones till affärskontakten i finansbranschen. Eller till kompisen som drömmer om det stora klippet, eller till vännen som älskar filmen "Wall Street" från 1987.

Symboler är ett oskrivet meddelande. En liten extra tanke. Det är roligt att leka med blommornas namn. Fantasin har inga gränser.

Foto: Sanna Westien

2 kommentarer:

 1. Att få blommor är så fint. En del tror att bara för att man 'håller på med blommor'.... att man inte uppskattar att få blommor. Så fel, eller hur! Min mamma är en ganska bestämd kvinna och vet precis vad hon vill ha om hon ska köpa blommor för att ge bort. Kanske inte konkret alla gånger, men hon har en känsla. Och det brukar ibland ställa till det i kommunikationen mellan henne och floristen hihi.... Och det kan man ju förstå. Har själv inte varit med henne vid dessa tillfällen, men hon har berättat. Nåja. Hon gillar precis som du och jag ganska bohemiska och udda buketter. Och det brukar hon lyckas få med sig oftast :-)))

  SÅ uppskattat att få en bukett med White dreams, eller Marvel. Mmm.... Ja, eller med vilka tulpaner som helst. Min bestämda mamma skulle nog gilla Rococo allra bäst för det udda utseende som papagojtulpaner har. En udda tulpan till en udda mamma :-))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlotte,


   Gillar din mamma direkt. :)Skulle gärna vilja skapa med henne. Floristisk kommunikation är härligt och utmanande.

   Det är konstigt det där, att vissa tror att man inte vill ha blommor baa för att det är det man har omkring sig hela dagarna. Jag blir faktiskt extre glad när jag får blommor.

   Drömmar och underverk förstärks med blomsterkraft. Symboliska handlingar med tid och tanke bakom är fint.

   Ha en fin helg. Må gott.

   Radera