tisdag 28 februari 2012

Krig med gröna medelbild här


Militanta trädgårds/blomsterfantaster. Guerilla Gardeners.
Det planteras och blomsterfixas på mark som inte tillhör dig. För en blommigare urban miljö. Blomster Outlaws. Krig med gröna medel känns ändå rätt harmlöst. Tråkiga gatuhörn, bortglömda rabatter, avfallsbrunar, gatukoner, slitna väggar, bilvrak förgylls enkelt med skönt grönt och schyssta blomster. Fin tanke om de som utövar detta gör det med respekt för sin omgivningen. Jag kände att jag skulle kunna gå runt i Stockholm och dekorera ett och annat med dagens snitt som blivit över. Glädja mina medmänniskor i storstaden.
Härlig blomstrande reklam.
Blomstrande å välrakade män.

Poetiskt blomsteruttryck av Matt Mili, blomstersoldat.


 "Express yourself every day." Säg det med växtkraft.Fröbomber. Snälla gröna vapen.


Om du vill fröbomba och starta din egen blomsterrörelse. "Baka"  egna. Recept här. Kul present. Roligt att göra med barnen. Men kom-i-håg! Gör inga dumheter. Inga ogräsbomber som kastas på en grannens tomt.
Blomster anfall med respekt och omtanke.

I like these city warning signs


Plantering förbjuden....eller är det Plocka ej blommorna?
Läs Guerilla Gardners blog. Allt från före och efter ett anfall, tulpanattacker, egna inskickade personliga krigsberättelser från olika delar av världen till planering av din första egna blomräd. 

Trädgårdsgrillan slog till på Rhodos i maj 2011.
Alla klarade sig tackvare näringsrik jord, solsken och lite regn.


Flower. Peace ´n Understanding. 

Läs mer:  Bloomism.

Bildkällor till collage och om du vill läsa mer om skön, grön, gatnära krigsföring. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här. Här.

6 kommentarer:

 1. Hej Sanna
  Är inte vi florister riktiga blomsterkrigare. Riktiga kämpar är vi i alla fall, de flesta med mycket jobb för liten peng. Men med ett underbart yrke.
  Lägger dina härliga tankar i sålådan och låter dem gro. Kanske blir det fröbombning när snöhögarna smält.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margareta,

   Du har helt rätt. Visst är vi blomsterkämpar. Det är tufft många gånger, men i blomsterkrig och blomsterkärlek är allt tillåtet. ;) Nästan i alla fall.

   Vad spännande för Holmsundsborna när snön är borta. Holmsundsblommor överraskar med fröbomber å strålande såidéer. Håll oss uppdaterade.

   Ha en blomstrande torsdag. Sanna

   Radera
 2. Ja detta kan vara något för alla blomsterhandlare med överskott. Ja även för oss med trädgård. Visst finns det ett överskott som skulle kunna användas till denna "krigsförning"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vore det härligt!

   Blomstersharing. Delad blomsterglädje.

   Vi får se om detta föder idéer hos blomsterofficier i landet.
   Vårliga trupper blomstermarscherar land å rike runt.


   Ha en skön vårtorsdag. Sanna

   Radera
 3. Hej fina Sanna.
  Blomsterkrig, och bomber fyllda med underbara små blomsterfrön, såna krig kan man minsann leva med... Det gör ju bara världen vackrare och gladare :)
  Ha en jättefin dag rara Sanna.
  Kram kram
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gladare å vackrare. Just så skall omvärlden vara. Enklare och lyckligare blir det med en grön och blomstrande vardag. :)

   Tack detsamma, Jessica.

   xoxo Sanna

   Radera