lördag 25 februari 2012

Kommunicera

Kommunicera med blommor.Tycker det är kul att leka med buketter och ord. Buketterna i butiken blir en "snackis". Kunden och jag kommunicerar kring musik, böcker, ordspråk. minnen, namn. Vissa buketter blir helt enkelt symboliska för kunden. Förutom blommorna blir namnet på buketten ett litet indirekt meddelande till mottagaren. Symboliska handlingar är min grej.Kärlekskommunikation. Jag fyllde mina tulpaner med meddelanden med rara ord och meningar. Tipset och inspirationen fick jag via Svenska Blomsterbloggar och Lou Rota. Med lite tålamod och flinka fingrar lyckades jag fylla tulpanknopparna med rullade lappar och små filthjärtan. Tulpanerna sattes i vaser på flickornas rum och på frukostbordet. Sedan var det bara att vänta med spänning vem som skulle upptäcka hemligheten i kärlekstulpanerna. Tiden gick, å gick, å gick, nästan en hel vecka. Jag såg dem slå ut och hur de små vita lapparna och det röd hjärtat skönjades. Ingen såg dem. Tillslut vid en middag när tulpanerna nästan gjort sitt frågade jag familjen om de inte märkt något ovanligt med tulpisarna.
 -Näää...vadå? Men har ni sett det finns något som gömmer sig i tulpanerna! 
Det tyckte det var lite gulligt med mina fortune-tulips.


Blomsterkommunicera mera. Du. Vi. Företag. Blomstrande budskap ger effekt.


Symboliska tankar här.

Varumärkestänk här

Produkt upplevesle här.


4 kommentarer:

 1. Vad kul att du gjorde det! jag måste erkänna att jag inte testat det ännu ... hade tänkt göra det sist jag var hemma hos mamma o pappa men så hittade jag så underbara påskliljor istället så i min glädjeyra över dom så glömde jag att det ju var tulpaner jag skulle ha. kan kanske funka med påskliljor men dessa var fortfarande för hårt slutna. Det får bli en annan gång. kramar Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie,

   Påskliljor kan säkert bli bra som fortune-daffodil.

   Tack för tipsen och all fin inspiration.

   Ha det vårligt skönt!

   Radera
 2. Vilken underbar idé! Men lite trist att omgivningen inte spontan upptäcker det, men så är det ofta. MAn lägger ner det där lilla extra "nästan" i onödan.
  Kom på att jag skulle ha åkt till blomsteraffären och shoppat tulpaner idag.Får bli ett besök hos min duktiga blomsterkonsnär i byn där jag jobbar.(Grästorp) där vet jag att jag får färska buketter när jag än kommer. Värt varenda krona!
  HA det gott och tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 3. Hej, :)

  Visst är det så, att man gör saker lite i "onödan". Men jag gillar det hemlighetsfulla pysslet. :) Det är mysigt med det överraskande även om man ibland får hinta om överraskningens existens.

  Vad underbart att du kallar din blomsterhandlare för konstnär. Det gillar ju jag. Snabba penseldrag med blomster ger glädje. Helt rätt att du köper blommor. Varje vecka förstås. Hem, kontor blir så mycket mer levande med blom å grönt.

  Ha det gott bland dina helt magiska foton. Sanna

  SvaraRadera