tisdag 17 januari 2012

Kenyarosor


Kryddigt med doft av kanel. Fräscht med twist av citrus. Blommigt med känsla av paryfm.


Ljuvligt doftande Kenyarosor.


Jag gillar doftande rosor. När vi hade dessa Kenyarosor i butiken, där jag jobbar  titt som tätt, var de otroligt svårsålda. Många kunder ansåg att de var dyra och var påväg att vissna. De hade inte det perfekta utseendet. Men det var ju just det som var det vackra . Och doften sen, den tillfredställde ytterligare ett sinne. Priset runt 50-lappen tycker inte jag är särskilt dyrt med tanke på all hantering som finns bakom en enda liten ros. Man behöver heller inte köpa så himla många. Några stycken räcker för att få doft och rosenskön-känsla omkring sig.


 Jag köpte hem ett gäng av de olika dofterna och förgyllde alla sovrum. De fick sällskap av "vanliga perfekta" snittrosor. Riktiga skönheter, de oxå


En doftros har ofta inte samma hållbarhet som de doftfria. Extra viktigt att byta vatten och snittyta varje dag för att njuta av doften ytterligare dagar. Ett tips är också att kolla om rosorna är fairtrademärkta.  Häromdagen läste jag Svd Idagsida om en kvinnas svåra minnen. Hon hade/har fruktansvärda minnen från andra världskriget och koncentrationsläger. Hon har valt att inte minnas det svåra. Det hon däremot minns är vad hon gjorde med sin första lön, 30 kronor, från fabriken i Mölnlycke. Hon köpte rosor. "Folk tyckte inte jag var klok som lade pengarna på blommor. Men att ställa rosor på bordet i baracken där vi bodde betydde mycket för mig. Livet blir roligare om man har det vackert omkring sig."

Att alltid ha några snittblommor från butik, trädgård eller natur gör definitivt livet roligare. Unna dig blommor alltid! I olika prislägen beroende på tillfälle. Jag passade på att köpa ett jättefång med tulpaner i mataffären. Även om jag tycker vi skall köpa blommor hos blomsterbutikerna, var dessa lockande billiga även för mig.  Inga praktexemplar, men en masse blev det vardagsfint.


4 kommentarer:

 1. Hej Sanna.
  Ljuvliga blommor..
  Jag håller med dig, blommor vilken sort det än är, dyra rosor eller ett fång från en sommaräng spelar ingen roll, gör i allafall mig glad!
  Ha en fin dag.
  kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Kan inte mer än instämma med dig!!! Det är så otroligt härligt med blommor! De ger liv, och hopp, och visar på otrolig styrka... Underbart!

  Dina rosor är verkligen underbara! Jag hade lätt kunnat ge 50 kronor st för dem. Doften är ju underbar i kombination med utseendet. Blommor är precis som människan... inte helt perfekt men vacker ändå.

  TACK för din jättefina hälsning inne hos oss!!! Det värmer otroligt mycket i våra hjärtan!

  Kram till dig!
  Elin & Emelie

  SvaraRadera
 3. Med doftande rosor blir det sommar året om.
  Och har man små barnbarn på besök då ska rosorna dofta gott. Det första de gör att att sätta näsan mot rosorna för de tar för givet att alla rosor doftar gott.

  SvaraRadera
 4. Hej alla fina blomstervänner,

  Blommor för stora, små, livet, styrka, hopp, glädje, fantasi, minnen oavsett pris är melodin.

  Så härligt att vi alla tycker lika. :) "let's dance in the(cyber) sun wearing( virtual) flowers in our hair"

  Tack för att ni är här och lämnar en blomsterhälsning.

  Ha en fin torsdagskväll.
  Sanna

  SvaraRadera